89s52 programu za pomocą portu szeregowego

Oto link działa: h ** p: / / www.atmel.ru/Software/files/isp_c_v5.pdf

Szanowni Państwo, APPNOTE jest tylko dla serii AT89S firmy Atmel: doc3310: AT89ISP Programmer Telewizja Powodzenia!

[Quote = wakaka] www.amwaw.edu.pl/ ~ adybkows / elka / ispprog.html do tego programista, oprogramowanie może być uruchamiane na winxp? Dla at89s51, 52,53, który xtal należy dostarczyć? 4MHz? 12MHz? 20mHz? odpowiedzi plz, tankx [/quote] Szanowni Państwo, to działa w WinXP. Możesz wybrać dowolną Crystal Frequency.Program ma pole, które można wpisać kryształ częstotliwości. Powodzenia!

icic, dzięki za odpowiedź .... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 10 minutach: [/color] [/size] er ..... kolejne żądanie, może ktoś mi pokazać obwodu adapter AT89s51, 52, 53 przy użyciu tego programatora? www.amwaw.edu.pl/ ~ adybkows / elka / ispprog.html coś w tym nie jestem pewien, tat, thanx .... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 23 minuty: [/color] [/size]
 img] z tego obwodu, po prostu podłącz wyjście z JP2 do at89s52

z tego obwodu, po prostu podłącz wyjście z JP2 do at89s52? v trzeba dodawać żadnych elementów pasywnych (takich jak rezystory i kondensatory) między JP2 i MicroC? Czy potrzebujesz przeciwko realizacji z rezystorem zresetować pin? (Ale reset na at89s jest enable-wysoki), gdy trzeba odwrócić przeciwko reset? podczas programowania AVR lub AT9s?
No pullup, nr seryjny rezystory wymagana w mój wynik procesu. J2: - AT89S52 RESET (pin 6 J2 nagłówka) - RST (pin 9 mcu) MOSI (pin 5 J2 nagłówka) - P1.5 (pin 6 mcu) MISO (pin 4 J2) - P1.6 ( pin 7 mcu) SCK (pin 3 J2) - P1.7 (pin 8 mcu) Vdd, GND, nie trzeba wyjaśniać. Programator ISP przejęcia władzy z płyty głównej. Wierzę, że reset sygnał został pod opieką oprogramowania. John

oh yeah, thankx ponownie ..... będzie wypróbować kiedy mam 74lvc244, wiem, jest dostępna czy nie ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 55 minuty: [/color] [/size] Czy mogę zastąpić 74lvc244 do 74hc244? Wolę zanurzyć pakiet, łatwy do lutowania ...... jest to możliwe?

Czy mogę zastąpić 74lvc244 do 74hc244? Wolę zanurzyć pakiet, łatwy do lutowania ...... jest to możliwe?
Używałem dokładnie 74hc244, i to działało. John

oh tak, to mogę przejść do 74hc244 zamiast montażu powierzchniowego .... człowiek thanx

po pobraniu programu, trzeba v umieścić rezystor pull-down na reset pin jest aktywny wysoki? lub po prostu umieścić jednego przycisku reset związane z pin i Vdd?

po pobraniu programu, trzeba v umieścić rezystor pull-down na reset pin jest aktywny wysoki? lub po prostu umieścić jednego przycisku reset związane z pin i Vdd?
może korzystać z prostego obwodu RC RST w załączeniu. Mamy sprawdzone, że dla zarządu rozwoju 89S52. Aby uzyskać schematyczny, zapoznaj się z załączonym dokumencie pdf. Układ ten RESET jest bardzo częste. Ja testowałem tej płyty z DIY programista podane przez www.amwaw.edu.pl/ ~ adybkows / elka / ispprog.html , a połączenie działa dobrze. państw RESET można włączyć / wyłączyć za pomocą przycisku RESET na oprogramowanie. John Leung

Oprogramowanie programatora wydaje mogę wykryć AT89s51 ...... może ktoś mi pomoże na debugowanie forum? wats max długość kabla dla dl? muszę niczego konfigurować? plz help, thankx

Witam Hynix: DI wbudowany układ i działał bardzo dobrze. Thanx ΩΩΩΩ: P ΩΩΩΩ
Hi @ all, mam wybudowany tor, też. Ale niestety strona główna jest w dół i nie mogę pobrać program ISP Programmer: cry: Czy ktoś mógłby mi przesłać oprogramowanie (myślę, że około 163 KB)!? Prosimy o maila na adres matthias5@t-online.de Dziękuję!!

Zapoznaj się z toru http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=112989&highlight=at89s8253 . Jest to jeden działa! Jednak starałem, że układ z oryginalnego oprogramowania firmy Atmel ISP, program Adam Dybkowski's (konieczność niestandardowego def pinout), a chiński oprogramowania downloader ISP (konieczność niestandardowego def pinout) na 4 komputery (3x WinXP, 1x Win2000). Niektóre z komputerów uruchomić bez problemu na wszystkich trzech programów, niektóre z komputerów tylko współpracować z chińskimi downloader jakoś ISP. Zmień tryb portu równoległego w BIOS na tryb Standard lub PPE na problem, i spróbować różnych pakiet oprogramowania zwykle rozwiązać problem. John

może ktoś mi dać schemat AT89s51 jest programistą stosującym 74HC244

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back