89s52 programu za pomocą portu szeregowego

Należy spojrzeć na początku tego wątku. Użyj isp_C_v5.PDF schematy, to jest at89isp kabel z następującymi zmianami nazewnictwa: mapowania kołki są następujące: TCK -> SCK TDO -> MISO TMS -> RST TDI -> MOSI połączeń LPT są na stronie 2 w pliku PDF. Możesz użyć 68 Ohm zamiast 100 Ohm rezystory, jeśli nie można zmusić go do pracy.

Witam, zaczynam robić to samo schemat Atmel o AT89S51 ale nie dostał reply.so staram się pomijać jako bufor 74LS244 i kabla połączyć się z LPT do mikro bezpośrednio. więc proszę mi pomóc i wysłać mi swój appliable schemat lub uwagi:? ? ? ::::::::

Czy Mikrokontroler Atmel ISP Oprogramowanie nie może pracować w Windows XP? nie mogę Instalator pomyślnie, to powiedz mi, nie może zarejestrować at89s52.dll, ale na windows2000, może pracować.

Witam wszystkich! Mam problem z prg. kablowe ze stron AEC i mój procesor 89S52. Mój system stanowi logiczne "0" na pin RESET do normalnego funkcjonowania, ale nie mam siły 5 V tam, aby zapisać program w chip. Ale po uruchomieniu programu w zakresie oprogramowania, wciąż jest "0" na pin RESET. Bez względu na OS którego używam (XP, Win 98). Czy mógłbyś mi pomóc z tym? Dzięki za odpowiedzi. Felixx (felixx@seznam.cz)

Witam wszystkich, mam pewne informacje. Dla tych, u przy AEC_ISP pliku konfiguracji i korzystania z kabla, należy przypomnieć, że to będzie działał z kabla dłuższego niż 1,5 stopy! Może to być bardzo subiektywne, ale mam skonstruowane 4 jednostki wymienionej ISP i podłączyć go do innego komputera w systemie Windows XP. Początkowo nie działa, ale mój kolega, okazało się, że po skróceniu kabla do mniej niż 2 m (lub nawet krótsze), to działa ... Myślę, że można dodać jakiś bufor, aby zwiększyć długość, ale zbyt leniwy, aby nad nim pracować. rgds, chicken_feet

Witam użytkowników forum, użyłem AT89S elektroniki AEC programowania ISP oprogramowanie oparte na systemie DOS. Wszystkie potrzebne jest tylko pięć przewodów z portu LPT do mikrokontrolera do programowania. Ono nie robi potrzeba żadnych układów scalonych bufor pomiędzy nimi port LPT i mikro i niezwykle łatwy do skonstruowania Dzięki dla deweloperów oprogramowania. Ale to DOS programista nie działa w winxp w moim komputerze. Czy jest jakiś Windowsowy programatora ISP dostępne co robi wymaga bufory i tak proste, jak programista architektoniczno? Z góry dziękuję. Rajesh.

Używam programu ISP z url] ~ http://chaokhun.kmitl.ac.th/ [kswichit/IspPgm30a/ISP-Pgm30a.html / url] może pracować program ISP AVR firmy Atmel i 8051 at89Sxxx w samym programie. Ale mogę używać innego sprzętu. Ta sama idea "bufor z aktywnym niskim portu". I nigdy nie używać AEC V2 i V3. W hi prędkość procesora na jakiś problem. A jeśli chcesz, aby załadować nowy plik hex. trzeba klucz pliku. ISP-Pgm30a używać tylko kliknąć na przeładowanie. Jest łatwy do opracowania programu. W przypadku korzystania AEC ISP w 200/xp. Należy użyć zewnętrznego programu do otwarcia LPT kanału. takich PortTalk z http://www.beyondlogic.org/porttalk/porttalk.htm

[Quote = Janek123] Znalazłem obwodu i PCB AT89ISP i link do niego to: h ** p: / / ΩΩΩ www.btc.pl/pdf/zl9prg.pdf: D ΩΩΩ [/quote] Witam Janek123, czy budowy tego układu? Jej praca?

I zbudowali ten programator wydana na link poniżej. h ** p: / / www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/ISP-Pgm3v0/ISP-Pgm3v0.html programista nie może wymazać chip czasami może mi pomóc. przy okazji nowej wersji isp prog jest avilable na stronie nazwa jest spiprog v3.7. check it out.

mam ten sam problem z kasowania. post i moje # 587974 programista http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=587974

O AT89ISP kablowa, mam jeszcze jeden link h ** p: / / www.mytutorialcafe.com / Mikrokontroler% 20Programmer% 2089S51.htm Załączam schemat aby go użyć ATMEL ISP Oprogramowanie dostarczone przez Atmel program do mikrokontrolera

Atmel oryginalny schemat na adres h ** p: / / www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/isp_C_v5.PDF nie istnieją. Proszę może ktoś wysłać mi się, że schemat? dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back