89s52 programu za pomocą portu szeregowego

Witam! Zenner! Nazywam się Cuong! Kiedyś twój schemat, ale nieudana. Używam "Atmel mikrokontroler ISPprogrammer" spalić chipAT89S52 ale błąd. Co softsware używasz? W schematyczny, użyłem R = 4.7K Dziękuję!

Myślę, że schenatic z Zenner jest STK200/300 To głównie dla AVR ale może AT89S8252 i AT89S53 program z AVRISP Program, albo może użyć Bascom 8051 do programu to .. ALE! Mam spróbować AT89S52 program i to nie zadziała na wszystkich, myślę, że dlatego, że oprogramowanie nie jest pomoc ... Dla AT89ISP trzeba schematycznie na to .. Nie STK200/300 schematyczny .. I Try do pracy na nim, aby dowiedzieć się schemat .. O ile mi znać, jeśli chcesz program do wykrywania AT89ISP kabel łączący port drukarki należy podłączyć printerport pin 9 z 11 pin .. Jeśli znalazłem żadnych więcej informacji i będzie po to tutaj ..

Atmel Schemat link podany przez drwho78, Czy mogę używać 74HC244 insted 74VHC244?

Witam Hynix można wykorzystywać 74VHC244 zamiast 74HC244. 74VHC244 jest 5V I / O tolerancji, jak również działa na 3.3V

Witam Ramesh, uważam, że chciałeś powiedzieć mogę używać 74hc244 insted 74vhc244 czy mój system działa na 5V. Dalej chcę wiedzieć, mój 89s52 pracuje na 3.4V @ 24MHz jak mogę program InSystem, jeśli mogę użyć atmels oprogramowania ISP muszę zbudować układ, pod warunkiem w pliku http://www.atmel.com/ dyn/resources/prod_documents/isp_C_v5.PDF ale można używać 74hc244 dla tego typu programowania aplikacji, lub nie ma compultion używać 74vhc244, może ktoś zasugerować mi metody programowania 89s52 pracy na 3.4V @ 24MHz InSystem. również jak http://www.aec-electronics.co.nz/software.htm to zrobi w tym ...... ::

Hi! Potrzebuję schemat do kabla (25 pinowe gniazdo LPT do 10 pinowe na płycie docelowej) nadaje się do ISP oprogramowanie pobrane z witryny firmy Atmel. Proszę o pomoc. Sprawdziłem poprzednie posty gdzie indziej na tym forum, ale istnieje pewne zamieszanie na 25 pin końcówki złącza równoległego portu. Dzięki Bye!

[Quote = kumar] Witam! Potrzebuję schemat do kabla (25 pinowe gniazdo LPT do 10 pinowe na płycie docelowej) nadaje się do ISP oprogramowanie pobrane z witryny firmy Atmel. Proszę o pomoc. Sprawdziłem poprzednie posty gdzie indziej na tym forum, ale istnieje pewne zamieszanie na 25 pin końcówki złącza równoległego portu. ! Dzięki Bye [/quote] Co się stało z oryginalnym schemacie Atmel http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/isp_C_v5.PDF ::

[Quote = kumar] Witam! Potrzebuję schemat do kabla (25 pinowe gniazdo LPT do 10 pinowe na płycie docelowej) nadaje się do ISP oprogramowanie pobrane z witryny firmy Atmel. Proszę o pomoc. Sprawdziłem poprzednie posty gdzie indziej na tym forum, ale istnieje pewne zamieszanie na 25 pin końcówki złącza równoległego portu. Dzięki Bye! [/Quote] Większość osób, które PM mi o oryginalny link Schemat Atmel, że napisałem nie patrzył na stronie 2 schematy. Ten plik PDF ma dwie strony! 25-pinowe złącze informacji jest na stronie 2. Proszę spojrzeć na schemat dokładnie i nie zakładać, że wszystkie schematy PDF zawierających tylko 1 strona. Tak jak napisałem wcześniej, że schematy działają dobrze z oprogramowaniem firmy Atmel. Miałem tylko do zmiany wartości rozwiązania.

I zbudował AVR dongle ISP (jeden z 74HC244) i wykorzystywane PonyProg ale diodn't pracy, każdy tutaj wie jak to naprawic? dzięki

Przejdź do konfiguracji i kalibracji PonyProg, potem zrobić interfejs konfiguracji: Parallel, AVR ISP I / O, LPT1, nie wyboru pól wybierz AVR micro z urządzenia. działa miły dla mnie za długo!

Witam, zrobiłem ASIM Khan Programmer pomocą 74HC541 i to działało. I przerobił go za pomocą 74HC244 chip (STK 200 dongle) i to działało, jak również. Przetestowane oprogramowanie był A. Khan 's. I nie mógł się AT89 firmy ATMEL ISP oprogramowaniem do pracy nawet po wybudowaniu "isp_C_v5.pdf" wersja pisał w tym forum. Dzięki za wsparcie. Gam

Witam isp_C_v5.pdf jest w system programowania ATMEL ATF15xx rodziny flash oparte CPLD reporogrammable, a nie dla AT89 firmy ATMEL ...

Witam isp_C_v5.pdf jest w system programowania ATMEL ATF15xx rodziny flash oparte CPLD reporogrammable a nie ...[/ ATMEL AT89 quote] Nieważne, co mówi o Atmel "isp_C_v5.pdf" schematów. Mam Atmel kabel AT89ISP i porównaniu go z schematy "isp_C-v5.pdf". To jest dokładnie to samo. I zbudował inny kabel z obwodu w "isp_C_v5.pdf", współpracuje z AT89 firmy Atmel ISP oprogramowania.

Witam, chcę dodać komentarz do programatora ISP AVR typu (za pomocą 74HC244 chip). Po tym, jak zbudował go na PCB, to nie będzie działać z ASIM Khan SW (dał weryfikacji błędów). Po kilku próbach i oparzenia żelaza do lutowania, jak się okazuje nie ma hałasu na niektóre linie z portu równoległego (choć to tylko 80 cm kabla). Po przebudowie kabel równoległy z skrętka (każdy wiersz sygnał z jednym gnd kabel) obwód w końcu działał poprawnie. Może to być przydatne jeśli próbujesz obwodu, ale sprawdzenie błędów. Pozdrawiam, Gam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back