ICD-U40 - obwód i PCB

Hi Woul'd proszę potwierdzić wartości rezystorów R1 i R8 (470 Ohm do VDD?). Te rezystory nie istnieją w oryginalnym obwodu mikroczipa. Chodzi Ennio

hi Ennio, to sama wartość na moim icdu-40 clone (ale to tylko dla CCS kompilator nie dla mikroprocesora (?)). najlepsze życzenia Pama

H PAMA, Dzięki za odpowiedź. Myślę, że zmiany przetwornica DC cap n wartości R. R19 do 0,16 i C11 do 1n8 @ 2N2. Nie jestem pewien czy to zadziała tym razem. Ale ta przyczyni się do zwiększenia ogólnej prąd n włączyć czasie. Czy infrom po mod.

Hi Pama, niestety powiedzieć zmianę wartości te nie pomogły moje sprawy. I nawet przekształcony obwód używając zewnętrznej tranzystor zwiększyć prąd wyjściowy ale jego stil nie iść. Podejrzewam, jego typ cewki, które używam. Oznacza Teraz muszę odbudować obwód. westchnienie. Dzięki za info chociaż.

hi fms, widziałem, że pracowałeś na swoim obwodzie doładowania, ale nie sprawdzili z zewnętrznego źródła zasilania. To Twój wybór, ale w ten sposób, jak można mieć pewność, że jest to problem? Ale myślę, że masz rację, a problem może być z cewki wartości / typu. Powodzenia PAMA

hi PAMA, zadowolony, że u odpowiedział. faktycznie zrobiłem test z zewnętrznego źródła. pompowana w zewnętrznym 13V i 5V. uda się odczytać, weryfikacji i usunąć PIC18F4680. ale din spróbuj go zaprogramować. Moja konkluzja jest taka, że ​​powinno działać. Ja już przeprojektowane do normalnego regulatora IC. ale niestety, zarówno z tej konfiguracji wydaje się nie stanie auto regulacji źródła zaprogramować PIC24 o. dsPIC33 serii. mayb zewnętrzny obwód pomoże mi z tym. chodzi; fms

Witam Moja ICD S40 działa dobrze z 16F i 18F, ale nie wykrywa 30F4012 / F2010. W ICD oprogramowania, 30F jest w fazie beta. To prawda?

[Quote = wjr1955] Witam Moja ICD S40 działa dobrze z 16F i 18F, ale nie wykrywa 30F4012 / F2010. W ICD oprogramowania, 30F jest w fazie beta. To prawda? [/Quote] Do programu na 3V, będziesz potrzebował ICD-U40. ICD-S40 nie obsługuje 3V.

30F4012 może pracować na 5V. ICD2 i klony można programować i debugować.

[Quote = qhrms] [quote = wjr1955] Witam Moja ICD S40 działa dobrze z 16F i 18F, ale nie wykrywa 30F4012 / F2010. W ICD oprogramowania, 30F jest w fazie beta. To prawda? [/Quote] Do programu na 3V, będziesz potrzebował ICD-U40. ICD-S40 nie obsługuje 3V. [/Quote] W rzeczywistości, zarówno 30F4012 i 30F2010 płyty pracują na 5V. MPLAB ICD klonów (serial i USB) wykrywa i zaprogramować oba. Ktoś ma jakieś doświadczenia z ICD-S40 i DSPICS 30F? Zbiorniki

Dlatego zalecane budowanie ICD2 vs w ICD-U40 w poprzednim poście. ICD-U40 ma 30F4012 w fazie testów beta chociaż. CCS wspiera ICD2 w MPLAB.

Cześć. DsPIC wsparcie (3V i urządzenia zbyt) obsługiwane tylko w ICD-U40 z nowym schemacie, osuszono różni się od ICD-S40 opierający ICD-U40 omawiany w tym poście. CCS zatrzymać upgradig firware dla ICD-U40 na podstawie ICD-S40 schematu i tam nie dsPIC wsparcia dla niego. Musimy nowy schemat ICD-U40, co nie w oparciu o ICD-S40 schemacie. Z pozdrowieniami.

Zbuduj ICD2, który ma już dsPIC wsparcia. CSS integruje się dobrze z MPLAB. Seryjny ICD2 jest prosty w konstrukcji urządzenia.

Hi PAMA i wszyscy. Więc jego mnie ponownie. Ku mojemu rozczarowaniu, jestem stoi kilka problemów ponownie. ICD że buduję ma VPP które są wysokie, około 12V. Próbowałem sprawdzania tranzystorów i zawsze na pomimo rzeczywistego sygnału przełączania w RC1 i 5. Próbowałem dodać w 10Kohm rezystorów w między ścieżki sygnałowej do bazy, a drugi z bazy do emitera. Ale stil nie ma sukcesu. ktoś ma pomysł na temat tego problemu? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 godzinach 18 minutach: [/color] [/size] Witam wszystkich. Znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Mam wymienić tranzystor, które są podłączone do RC1 z 2N7000 MOSFET, który mam w koszu. choć produkcja jest o 1.4V, gdy jest zasilany, ale jego wystarczająco niski dla PIC. I próbowałem programowania 18F4585 i wykonywane debugowanie, jak również. Wszystko poszło OK. Dzięki Folks dla projektu i wszyscy inni do schematów i informacji. Dzięki Pama wspomaganie mnie wcześniej.

Witam wszystkich Jest to bardzo ciekawe, próbowałem otworzyć oryginalny układ, ale Canot, Czy znasz jakieś inne miejsce, widzę dwa projekty tutaj, ale chciałbym zobaczyć oryginał spróbować z moim własnym projektem lub zobaczyć diferences z clons .... najlepiej na uwadze Jose

Cześć. Schemat pisał w tym temacie nie jest prawdziwy ICD-U40, to schematy są ICD-S40 z zastąpione MAX232 z USB-> konwerter RS232. I nigdy nie rzecz CCS zespół zwalnia obsługę dsPIC dla tych schematów. Z pozdrowieniami.

Cześć, to jest dziwne, że CCS nie będzie wspierał swojego starego użytkownika z ICD-S40. Ale czytałem gdzieś, że nowy sprzęt debugger jest taka sama, ale zmienili tylko bootloader? wszelkie uwagi mile widziane (może ze on wie więcej o tej zmianie)! Powodzenia PAMA

Cześć. Pama, ja sprzęt Tat coś zmienić też, bo z 3V wsparcia, ICD-S40 nie obsługuje 3V urządzeń. Aktualizacja firmware dla starych ICD (

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back