ICD-U40 - obwód i PCB

Ludzie Hi Teraz mogę używać FT232RL z Mprog. Ale nie mam pliku EEPROM (. EPT) dla ICD-U40 na realizację programu do FT232RL. Proszę podzielić się mnie Dziękuję bardzo.

[Quote = nooknikz] ludzie Hi Teraz mogę używać FT232RL z Mprog. Ale nie mam pliku EEPROM (. EPT) dla ICD-U40 na realizację programu do FT232RL. Proszę podzielić się mnie Dziękuję bardzo. [/Quote] z Mprog narzędzia można stworzyć swój własny. EPT plik. Tak więc, jeśli you'ld lubią używać starszej chip, trzeba zawartość eepromu. Ale dla wersji rl masz tylko wpisać odpowiednie Vid / PID NRS, które są VID = 0403, PID = F9D1. I również musisz wybrać odpowiedni konfiguracja I / O dla C0-C4, na podstawie posiadanego sprzętu. Ale myślę, że na domyślnej konfiguracji właśnie zmienić VID / PID. A także trzeba sprawdzić na icdu.inf numery identyfikacyjne producenta. Mam nadzieję, że to pomaga!

Cześć. ludzie, staram zanim z VID i PID, ale wyjątek wzrost icd.exe. Z pozdrowieniami.

hi ludzie, nice post, ale jeśli będziesz robić w przyszłości w taki sam sposób, myślę, że nigdy nie będzie pomagał! Dlaczego nie użyć słowa? To jak, że jesteś moim cieniem na tym forum! Wszystkie rzeczy zrobiłem to tylko dla mojej zabawy, a ja podzielić się pomagać innym. Nie muszę wdzięczność, ale nienawidzę swojego 'Kopiuj / Wklej dostępnych nawyk!! Teraz im myśleć zachować dla siebie całą moją pracę! PAMA

Przepraszam, napisałem to tylko dla osoby, która rozpoczęła ten temat (zrozumie o czym mówię). Mój problem nie jest to, że pisać tutaj moje prace, ale kopiowane tutaj dokładnie moją odpowiedź z innego forum, i w ten sposób to wygląda, że ​​jest oryginalny plakat. przepraszam i szacunek dla użytkowników forum! PAMA

[Quote = PAMA] sorry, napisałem to tylko dla osoby, która rozpoczęła ten temat (zrozumie o czym mówię). Mój problem nie jest to, że pisać tutaj moje prace, ale kopiowane tutaj dokładnie moją odpowiedź z innego forum, i w ten sposób to wygląda, że ​​jest oryginalny plakat. przepraszam i szacunek dla użytkowników forum! PAMA [/quote] Biorę swoje dane i swój "projekt", aby pomóc innym, nie dla mojej korzyści. Jest to jedyny projekt, który biorę i kopiuj / wklej. Ponadto, w żadnym część mówi, że jest to mój projekt każdym razie projekt nie działają, jeśli nie dzielić. EPT plik. Jeśli naprawdę chcesz, aby pomóc nam zmieścić wszystkie te informacje i nie sądzę. Dzięki za wszystko .... Folkssoter

http://www.ccsinfo.com/forum/viewtopic.php?p=73620&sid=46e033df1771af6ee07e38486d9dfe82 [/url] Mam nadzieję, że każdy może rozwiązać ten problem, ponieważ ten projekt jest bardzo ładny. Dzięki Folks do publikowania. @ Parama: skąd publikowania informacji na temat oryginalnego projektu Clone ICD? Nie mogę znaleźć nic na ten temat. Byłoby miło, gdybyś mógł pisać coś. Dziękujemy i do widzenia, Chris

Hi Chris, i din't opublikowany więcej informacji i nie planujemy zrobić. ICDU nie jest wolny. Myślę, że problem jest z sterownika. Próbowałem też z większą wersję, ale to działa tylko z jednym starszym. spróbuj znaleźć ftd2xx.dll na swoim katalogu system32, i zastąpić starszą. Dla mnie jest praca z wersji z 2004.09.23. prosimy o poinformowanie nas, jeśli pracuje również dla Ciebie. Powodzenia PAMA

Cześć, miło słyszeć, że pracuje również dla Ciebie!! ale może ktoś wyjaśnić w prawo instalacją drogę lub sterowników, bo ja również spędzić więcej czasu, aby się działać. dzięki PAMA

Witam, nooknikz. Możesz załadować sterownik USB (nie dll tylko)? A co Chip używasz (FT232R ot FT232AM/BM)? Ponieważ bardzo stare sterowniki nie działają z FT232R. Dzięki.

Cześć. Z dll nooknikz jest dla mnie praca tylko debugger thru pcw.exe. ICD.exe nie rozpoznaje icdu-40. I thru pcw.exe nie mogę zaprogramować tylko cel. Z pozdrowieniami.

Witam, spróbuj sprawdzić w menedżerze urządzeń na kierowców com. To trzeba zobaczyć FTDI seryjny zainstalowanego sterownika, z 115.200 kb / sek. I trzeba wpisać odpowiednią Nr portu COM. Czasami używałem Ftclean narzędzie z witryny ftdi do czyszczenia wszystkich i po tym again.But instalacji można również sprawdzić ręcznie plików systemowych w katalogu windows ... Mam nadzieję, że pomaga, PAMA

Witam wszystkich. Właśnie ukończyłem wersję ICD-S40. niestety, nie mogłem dostać się do odczytu lub wykryć cel. Mam powodzeniem przeładował nadszedł firmware ale nadal nie może się dostać do zapoznania się z cel. Czy jest ktoś kto może mi pomóc z tym. Nadzieję usłyszeć od u. wszystko wkrótce. Dzięki z góry.

Witam, PAMA. Jeśli korzystasz z ICU-40 sterownik, to nie chce się zainstalować wirtualny port COM. Wirtualny port COM jest zainstalowany tylko jeśli używasz oryginalnych sterowników FTDI. Z pozdrowieniami.

hi fms, myślę, że miał ten sam błąd, gdy mój Vpp nie była dobra wystarczająca. w tym czasie próbowałem z doprowadzeniem ext zasilania (12 VCC) i to pomogło. Należy sprawdzić VPP z oscilloscop lub z wew pow. dostaw. Powodzenia PAMA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back