ICD-U40 - obwód i PCB

F

folks

Guest
ICD-U40 jest idealnym rozwiązaniem do debugowania i programowanie PIC. Jest to całkowicie niezależne od MPLAB, dobrze zintegrowany z PCW i jest dość tani. Ma bardzo vs zalety ICD2, przynajmniej to szybciej. Tu jest obwód i PCB dla tych, którzy chcą uczynić je samemu.
icdu.jpg
Następujące czasy stanowią czas potrzebny do wykonania jednego polecenia krok na 1 PC GHz: MPLAB ICD-2 USB [ b] 1.36 sekundy [/b] PCW seryjny ICD-S40 (40MHz) 0,16 sekundy PCW USB ICD-U40 0,24 sekundy Nie pytaj mnie o firmware, jest bardzo łatwe do uzyskania, to w komputerze: D Pozdrawiam ......

[Quote = ludzie] ICD-U40 jest idealnym rozwiązaniem do debugowania i programowanie PIC. Jest to całkowicie niezależne od MPLAB, dobrze zintegrowany z PCW i jest dość tani. Ma bardzo vs zalety ICD2, przynajmniej to szybciej. Tu jest obwód i PCB dla tych, którzy chcą uczynić je samemu. [/Quote] Być MPLAB niezależny niekoniecznie jest dobrą rzeczą. Obsługuje własny IDE i wydaje się być uzależnione od CCS C, która ma dość okrojoną wersję demo (program 2K, ograniczony PIC wsparcie PIC16F877, PIC16C544 i 16 bitowe PIC18F458) Uwaga: MPLAB ICD2 USB 1.36Sec stopa krokiem wydaje się bardziej jak RS232. Czy używasz non 18F4550 wersję, że sprawa kroki bardzo szybko. PS Na marginesie, przez sama liczba programistów i czy debugger wątków tutaj Często zastanawiam się, czy ktoś rzeczywiście buduje projekty lub po prostu spędzić wszystkich swoich programistów budowlanych czasu ... I brzydki IMHO interfejs.
icduscreenshot.gif

Oto PCB, schematy i plik HEX:
4qqcnz4.jpg
4qs6hac.jpg
52kt9gn.jpg
Pamiętaj Pobierz I Thank Me ....

Folks bardzo ładne projekty. Jak o debugowania na PCWH IDE?

[Quote = nooknikz] Folks bardzo ładne projekty. Jak o debug na PCWH IDE? [/Quote] Hi nooknikz Praca doskonały i bardzo szybko, ja debugować PIC18F4550 krok po kroku w potężny debugger C!

Hi Folks, Nice job! Czy mogę używać układ MAX232 zamiast FT232? Jeśli to możliwe, sygnał DTR musi być odwrócony? Dzięki

[Quote = wjr1955] Ludzie Witam, Dobra robota! Czy mogę używać układ MAX232 zamiast FT232? Jeśli to możliwe, sygnał DTR musi być odwrócony? Dzięki [/quote] Hi wjr1955 Tak można użyć układ MAX232 i to programista nazywa ICD-S40, zachować sygnał DTR nie odwrócony i ICD-S40 jest zasilany z układu docelowego

[Quote = bobyper] Musisz zamienić anoda i katoda z diodą LED LD4 [/quote] Tak, masz rację, dzięki.

czy jest możliwe aby używać 18F452 zamiast 18f252? jeśli to możliwe, co firmware powinien być pożytek?

Witam wszystkich, byłem w pośpiechu, kiedy zakładać płytkę, i brakuje mi coś wspominał: - na tym forum masz tylko do nawiązania połączenia przewodów pomiędzy R40 i D3-anod, na dolnym pokładzie. To dlatego, że zapomnę do cięcia Q1 colector i VPP prowadził z VDD, z D3 diody. I ja również podłączyć Vpp doprowadziły do ​​VDD, zamiast ziemi. Więc wprowadzić D3 diody po pcb została sfinalizowana, a ja umieścić za blisko do R40, dla tego połączenia przewodowego. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] [quote = dsMasoud] możliwe jest używać 18F452 zamiast 18f252? jeśli to możliwe, co firmware powinien być pożytek? [/quote] 18F452 jest 40 pin urządzenie, a nie 20 pin urządzenie jako 18f252. Ale jeśli zorganizować płytkę i firmware nie powinna nastręczać żadnych problemów z poprawnych ustawień bezpieczników. Jak wyłączyć dodatkowe urządzenia peryferyjne z 18F452 z bezpiecznikami. Pozdrawiam ...

Witam, ludzie. Czy ave schemat nowych rewizji ICD-U40, DSPIC wsparcia wich lub serii J? Dzięki.

Cześć. Każdy organ ma zawartość eeprom dla FT232R? Dzięki.

Hi ludzie są masz eeprom FT232RL? I jak zaprogramować do FT232RL? Dziękuję bardzo

NICE Folks PRACY. Możemy użyć 18F2550 zamiast 18F452 I USUŃ FT232?

[Quote = nooknikz] ludzie Witam to masz eeprom FT232RL? I jak zaprogramować do FT232RL? Dziękuję bardzo [/quote] hi nooknikz musisz pobrać arkusz danych na chipie rl, z www.ftdichip.com , a także narzędzie Program eeprom programista, zwany MProg. (To było w wersji 2.9c, kiedy grałem z tym). Wszystko avaible na stronie internetowej. Jego dość łatwy do gry z tego narzędzia. Jest to najnowsza Ft232 chip, z eeprom wewnątrz urządzenia, bez zewnętrznego kryształu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back