89s52 programu za pomocą portu szeregowego

F

frigo

Guest
Proszę, potrzebuję AT89ISP Programmer pinout kabla, ponieważ firmy Atmel pdf w sieci Web nie są kompletne. Używam go z AT89S52. Dzięki Frigo

Używam PonyProg adapter i oprogramowanie do AT89S mikro. www.lancos.com / prog.html Adapter opisane na: AVR ISP (STK200/300) port równoległy Należy pamiętać, że karta jest AT89S kompatybilne. Pozdrawiam, 8O

witam potrzebuje AT89 S 51, AT89 S 52 programista pracujący w Win XP/2000, proszę przedstawić mi jakieś linki. Pozdrawiam

Let's Spróbuj tego. Możesz użyć tego schemetics jako punkt odniesienia do podejmowania kabel 89S8252 ISP i pracy z oprogramowaniem AVRISP. Jestem już się to udało. http://chaokhun.kmitl.ac.th/ ~ kswichit / avr / avr.htm
isp1.gif

hi drwho78 buduję PCB w pliku sch z at89isp i testowałem to z oprogramowania @ isp tmel w win xp, ale IT nie działa! Czy istnieje sposób, aby znaleźć programatora ISP dla Atmel AT89? (Widziałem Ramesh odpowiedzi po budynku to: :) () Pozdrawiam

I zbudował kabel i przetestował. Współpracuje z 89S53, 89LS53, 89LS52, itp. Jedyną zmianą zrobiłem do schematów było zastąpienie rezystorów 100 Ohm z 68 Ohm rezystory. Dowiedziałem się, że przy 100 Ohm rezystory nie działa na wszystkich komputerach. Ponadto kabel działa bez LM393 porównawczy. Kabel był testowany z oprogramowaniem firmy Atmel pod Windows 98 i 2000. należy pracować z XP.

Witam Amru Twój link jest ogólny, proszę podać bezpośredni link do swojej głównej siedziby. bye

: D Używam AEC ISP na winXP, więc ... tak ... TO DZIAŁA! Ale to jest wolniejsze (przypuszczam, że winxp ma ograniczenia mor w zakresie korzystania z portu, i to jest powód)

hi im nieco comfused im przy Atmel mikrokontroler at89s52 dla ISP progremming i mam problem conecting go do portu parall w moim komputerze, więc to będzie dobre do atmel interfejs, więc jeśli można u mnie wysoki jak CONECT procesora do LPT źle się szczęśliwy Amiram dzięki

Witam, Próbowałem dwa razy, aby pobrać soft Zenner wyżej wymienionych z AEC miejscu. Dwa razy nie udało. Jeśli jest ktoś w stanie opublikować ten pice (ok. 60kB) o byłoby wspaniale. Nazwa pliku mam na myśli to aec_isp.zip. Dzięki Robby

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back