A
anzic
Guest
Witam, jestem budowy PIC 18F mikro projektu odczyt danych i kodów błędów PID z portu OBD-II FORD przy użyciu protokołu J1850 PWM, Ford SCP (Standard Corporate Protocol) zmiany. To było w użyciu w niektórych brodów australijskich i międzynarodowych do około 2000-2002 w zależności od modelu. Jego 41.6k baud wersji. Rozumiem, że istnieją szczególne producent chipów z OKI i innych, aby interfejs do ford autobus, ale chcę to zrobić z PIC, a niektóre układy niewielkie. Keep it ładne i proste. Mam problem ze znalezieniem SAE J1850, że dokument szczegółowo cały protokół PWM, więc mogę rozwijać swoje oprogramowanie, a także PID australijskich Ford pojazdów. Wiem, SAE J1850 doc swobodnie była dostępna na pewnym etapie, ale nie jestem w stanie otrzymać kopię z dowolnego miejsca. Jeśli ktoś ma kopię byłoby bardzo mile widziane, jak w przypadku innych informacji na temat J1850 PWM SCP. A na PID, wydają się różnić w zależności od kraju, tam tak wiele różnych typów! Każda pomoc będzie wielki. Pozdrawiam, Anzic.