Jak obliczyć TL431 opinie pasma? (Używając go w pętli sterowania SMPS)

W

wei9321

Guest
TL431 często używają w pętli sterowania SMPS jak to obliczyć przepustowość opinie?

należy sprawdzić, czy używasz szybkiego pasa / etc slow-lane, ale mile widziane moim przyjacielem, bo jest to obszar tajemnicy przemysłowej i mają trudności w znalezieniu się. Basso książka ma transfer funkcji jednej konfiguracji z tl431, ale tylko jeden ...... jeden dla produkcji flyback, gdzie produkcja jest CLC. należy obliczyć jej pole (opto) za pomocą badania na stanowisku nie ma chyba książki, której dane gdzieś to właściwie ...... Ale jak już mówiłem do was ..... opinie wyizolowanych z tl431 i opto to obszar tajemnicy przemysłowej i będziesz miał bardzo wielkie trudności ze znalezieniem obecnie ...... Jak już stwierdzono ................. zrozumieć, jeśli okaże się, jesteś prawdopodobnie będzie do produkcji wyrobów do konkurowania na rynku .... tak by nikt nie chce ty czy ja czy ktokolwiek inny, aby dowiedzieć się o tym. Tak czy inaczej, trzeba zapytać o opto przepustowości, ponieważ jest to czynnik ograniczający ... tl431 stosunkowo wysokiej przepustowości. może użyć oprogramowania powerintegrations uznają to automatycznie dla Ciebie ............ ale to jesteś w ciemności .... i musi uzyskać zysk / analizator fazy zobaczyć, co jest pasma. ale jak powiedział mój przyjaciel ,...... jesteśmy głęboko w świat tajemnicy przemysłowej tutaj.

Ogólnie spojrzeć na TL431 jak OPAMP i obliczyć pole i zero w ten sposób. Czy możesz wysłać schemat? Łatwiej mi wyjaśnić to.

mój przyjaciel masz r (górne) i r (LED) do węzła SAME ..... i nie sądzę, możesz to zrobić ..... cuzz nie otrzymujesz wszelkie zyski z bieżącej zmiany R (na czele ). Ale ja tewll jesteś moim przyjacielem .......... nikt nie pomoże ......... Próbowałem wiele razy, aby dowiedzieć się tego ...... to jest tajne przemysłu .. czy można zamknąć pętlę ...... możesz rywalizować w przemyśle w SMPS ...... i że nie chciał ...... chcą do siebie (i mnie i innych) obecnie. Jeśli znajdziesz funkcji przejścia do tego schematu .... dobrze ..... wont być w stanie. ja już tyle razy ytried na forach tak wielu.

Nie sądzę, że można zrobić ..... cuzz nie otrzymujesz wszelkie zyski z bieżącej zmiany R (LED
Przykro mi, ale nie o co chodzi. Oczywiście można obliczyć zysku, Vout można uznać za źródła napięcia niezależnie od LED prądu. dILED / dVout jest wzmocnienie układu, to niewielki obiekt sygnał, że ma być obliczona dla określonego prądu LED, to samo z charakterystycznej częstotliwości. Ja również nie widać ogólnych trudnościach, do ustalenia ogólnej na otwartej pętli, niektóre parametry tranzystora fotografii Polak być może nie są dokładnie określone lub pokazać poszczególne odmiany. Ale Orientacyjna zawsze jest możliwe. Z prostych układów, takich jak w niniejszej sprawie, wielu projektantów pominąć wstępnych obliczeniach i zacząć empirycznych wymiarów obwodu prototyp, jak sądzę, przy znanej obwodu pracuje jako punkt wyjścia.

To jest bardzo proste jednobiegunowych wzmacniacza błędu. Polak jest po prostu w 1 / (2Π * Rupper * C). Należy pamiętać, że nic innego nie idzie do równania. Jedyną rzeczą, która tu brakuje to druga z transoptor. Jego rezystora jest ważne w caluclating ogólnego wzmocnienia układu.

I apprecaite tego VVV, ale uważam, że jeśli nasz przyjaciel wei9321 będzie mogła zamknąć jego pętli, on będzie potrzebował funkcji przenoszenia dla tego małego dużo ..... tym, jak można powiedzieć, że rezystor obciążenia po stronie pierwotnej . i że, jak mówię, wei9321, nie znajdzie, bo nie można znaleźć. Nawet wielki tekst Basso zawiera tylko Funkcja przejścia dla wersji tego układu, który ma filtr CLC na wyjściu z L oddzielającą r (górna) i R (i doprowadził ).......... być zgodne z prawdą ...... do wzmacniacza typu 2 jest to ciężki wielki wielki wielki funkcji transferu .......... i tak też będzie dość duży funkcji przenoszenia w wei9321 "orzecznictwa. Wynik jest częścią SMPS, że przemysł nikt nie chce wiedzieć ..... z wyjątkiem własnych pracowników. I to w ten sposób, a inżynier, który może uzyskać funkcji transferu modulatorów i wzmacniaczy o błędach itp to rzadkość ..... i sprawiedliwego geniuszu. Większość pyłu będzie wyłączyć zysk / analizator fazy i przejść do prób i błędów ...... lutowania spalania żelaza dobrze!

To jest bardzo proste jednobiegunowych wzmacniacza błędu. Polak jest po prostu w 1 / (2Π * Rupper * C). Należy pamiętać, że nic innego nie idzie do równania.
Myślę, że jest inaczej. Pomijając rzeczywiste TL431 parametrów V / I transfer charakterystyczny jest idealnym integratora. Limited TL431 uzyskać napięcia powoduje przyrost zakręt przy niskich częstotliwościach, skończone wyniki rezystancja wyjściowa w jednokierunkowych kadencja, zero, że anuluje zachowanie integrator o wysokiej częstotliwości, r (LED) sprawy tutaj.

W rzeczywistości to, co mówisz jest słuszne FVM, jest znacznie złożoność TL431/OPTO obwodów opinie ..... istnieją dwie opinie ścieżki wei9321 jest schematyczny ...... jeden przez Rupper i jedna przez Rled. I Polak opto musi być uwzględnione i R (pullup) po stronie pierwotnej. Powerintegrations dont zaufać ludziom, aby móc się nią i po prostu go obliczyć dla nas ..... idą na bardzo niskie częstotliwości podziału, tak by uzyskać pod opto Polak bez względu na to ....... ..

Widzę teraz, że nie zauważyłem jednego: prąd wyjściowy jest generowany przez różnicę Vout i VK. Tak więc funkcja przenoszenia AC jest cechą PI, odpowiednio integrator i zero. Oraz częstotliwość zależy od Rupper rogu i C (nie biorąc pod uwagę ograniczone uzyskać volateg TL431), jak VVV powiedział. Przepraszamy za co powoduje pewne zamieszanie.

eem2am, jestem zaskoczony jest dla naciskiem na tej topologii pętli sprzężenia zwrotnego jest tak tajny. Jest bardzo prawdopodobne, jestem za pełną niewiedzy na ten temat i się mylę, ale to z powodu mojej odpowiedzi tutaj, aby zrozumieć, co nie mogę do tej pory. Wiele poprzednich na początek tego wątku jest ten artykuł www.powersystemsdesign.com/design_tips_june07.pdf www.powersystemsdesign.com/design_tips_june07.pdf Ten artykuł pokazuje dokładnie omówione topologii tutaj. Jako SMPS tak popularne i stosowane niemal wszędzie i wykonane tak wiele firm, dlaczego powinien to być tajemnica? . Znowu mojej niewiedzy, ale nie widzę różnicy z na przykład mówiąc, że mostek prostowniczy i filtr jest tajemnicą. Również to, co jest takiego specjalnego w całym TL431? Wszelkie OPAMP może być używany do napędu LED i być może w dużo łatwiejszy sposób (w sposób analizować). Tak, wiem, że to nie wymaga zasilania, ale oddzielone ponownie mojej niewiedzy tutaj. Ostatecznie, zawsze można kupić jeden z tych produktów i inżynierii wstecznej to jak to jest całkowicie legalne. Dzięki kilka na wszelkich wyjaśnień, więc mogę się nauczyć. Jose

Zgadzam się z opinią, że zachowanie jest w zasadzie prosta i może być w pełni zrozumiała. Częściowo nielegalnych punkt jest dokładnie charakterystycznej częstotliwości transoptor. Niektóre projekty pole miejsce dominującej w węźle kolektora tranzystora zdjęć z tego powodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back