W
wei9321
Guest
TL431 często używają w pętli sterowania SMPS jak to obliczyć przepustowość opinie?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Przykro mi, ale nie o co chodzi. Oczywiście można obliczyć zysku, Vout można uznać za źródła napięcia niezależnie od LED prądu. dILED / dVout jest wzmocnienie układu, to niewielki obiekt sygnał, że ma być obliczona dla określonego prądu LED, to samo z charakterystycznej częstotliwości. Ja również nie widać ogólnych trudnościach, do ustalenia ogólnej na otwartej pętli, niektóre parametry tranzystora fotografii Polak być może nie są dokładnie określone lub pokazać poszczególne odmiany. Ale Orientacyjna zawsze jest możliwe. Z prostych układów, takich jak w niniejszej sprawie, wielu projektantów pominąć wstępnych obliczeniach i zacząć empirycznych wymiarów obwodu prototyp, jak sądzę, przy znanej obwodu pracuje jako punkt wyjścia.Nie sądzę, że można zrobić ..... cuzz nie otrzymujesz wszelkie zyski z bieżącej zmiany R (LED
Myślę, że jest inaczej. Pomijając rzeczywiste TL431 parametrów V / I transfer charakterystyczny jest idealnym integratora. Limited TL431 uzyskać napięcia powoduje przyrost zakręt przy niskich częstotliwościach, skończone wyniki rezystancja wyjściowa w jednokierunkowych kadencja, zero, że anuluje zachowanie integrator o wysokiej częstotliwości, r (LED) sprawy tutaj.To jest bardzo proste jednobiegunowych wzmacniacza błędu. Polak jest po prostu w 1 / (2Π * Rupper * C). Należy pamiętać, że nic innego nie idzie do równania.