D
David83
Guest
Witam, Jak wiemy, że hałas w AWGN jest dodatek nie mnożenia? w tym samym tonie, jak wiemy, że zanika hałas multiplikatywnej nie dodatek? Dzięki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Witam David83, postępowania z dodatku dla AGWN, są pewne doświadczenia, które można sprawdzić. Na przykład, jeśli jest X1 i X2 RV Gaussa jest również Gaussa RV, można czerpać z sumowania dwóch RV (Y = X1 + X2) jest również Gaussa RV oparciu o tę koncepcję, można nagrać głośny sygnał i sprawdzić, czy dodatek Nieruchomość jest nadal posiadają lub nie.I nadal nie rozumiem. I oznacza w praktyce, mierzymy w odbiorniku wersji hałaśliwe. Jak oni doszli do wniosku, że ten hałas jest dodatek, lub mnożenia
Myślałem o tym:. transmisji nie jest zmienną losową Gaussa, w ogóle, ale odbierany sygnał jest (w AWGN kanał) ze średnią równą przesyłanego sygnału. Następnie, możemy stwierdzić, że odbierany sygnał jest głośny wersji nadawanego sygnału, gdzie hałas jest w formie dodatku do szumu Gaussa, ponieważ suma stałej z Gaussa zmiennej losowej jest równa Gaussa o średniej stałej. Prawda? DziękiWitam David83, postępowania z dodatku dla AGWN, są pewne doświadczenia, które można sprawdzić. Na przykład, jeśli jest X1 i X2 RV Gaussa jest również Gaussa RV, można czerpać z sumowania dwóch RV (Y = X1 + X2) jest również Gaussa RV oparciu o tę koncepcję, można nagrać głośny sygnał i sprawdzić, czy dodatek Nieruchomość jest nadal posiadają lub nie
Ale to nie będzie możliwe. Chodzi mi o to będziemy coś modelowania innego. Prawda?To nie jest dodatek i nie można przewidzieć o czym dodatek subtraktywnymi lub cokolwiek innego. Ze względu na przypadkowość. Dlaczego bierzemy to dodatek? Odpowiedź jest prosta, aby nasze życie proste w modelowaniu kanał
Witam David83, bowiem przekazywane jest również RV i nie może być zmuszony do Gaussa. Otrzymany sygnał może być widok jak sumowanie dwóch RV Ale gdy chcemy analizować szumu od odbieranego sygnału, musimy wiedzieć, jakiego typu jest nadawany sygnał, tj. BPSK lub FSK sygnału modulowanego. Jeśli nie, to nie możemy powiedzieć, że hałas jest Gaussa, gdy znaleźliśmy dodatku szczyci. Ponieważ nie mogą mieć inne RV, które spełniają to kryterium. Wreszcie powrót do ciekawe pytanie: "Dlaczego AWGN jest dodatek?". Przed odpowiedzieć na to pytanie są pewne założenia, które muszą być wykonane. Dziękuję. ps: prosimy o poprawne moją odpowiedź.Myślałem o tym: transmisji nie jest zmienną losową Gaussa, w ogóle, ale odbierany sygnał jest (w kanale AWGN) o średniej wysokości nadawanego sygnału. Następnie, możemy stwierdzić, że odbierany sygnał jest głośny wersji nadawanego sygnału, gdzie hałas jest w formie dodatku do szumu Gaussa, ponieważ suma stałej z Gaussa zmiennej losowej jest równa Gaussa o średniej stałej. Prawda? Dzięki
Ok, więc możemy powiedzieć, że gdy nadawany sygnał nie jest Gaussa, a odbierany sygnał jest, to hałas jest Gaussa i dodatków.. Aby potwierdzić, musimy odpowiedzieć na pytanie: jest dodanie trzeciego Gaussa z RV RV Gaussa jest jedynym sposobem na uzyskanie Gaussa odbieranego sygnału? Każda odpowiedź na to? PozdrawiamWitam David83, bowiem przekazywane jest również RV i nie może być zmuszony do Gaussa. Otrzymany sygnał może być widok jak sumowanie dwóch RV Ale gdy chcemy analizować szumu od odbieranego sygnału, musimy wiedzieć, jakiego typu jest nadawany sygnał, tj. BPSK lub FSK sygnału modulowanego. Jeśli nie, to nie możemy powiedzieć, że hałas jest Gaussa, gdy znaleźliśmy dodatku szczyci. Ponieważ nie mogą mieć inne RV, które spełniają to kryterium. Wreszcie powrót do ciekawe pytanie: "Dlaczego AWGN jest dodatek?". Przed odpowiedzieć na to pytanie są pewne założenia, które muszą być wykonane. Dziękuję. ps: prosimy o poprawne mojej odpowiedzi