Czy ktoś ma dobry pomysł, aby wzmocnić sygnał analogowy o 32 razy

N

nksunmoon

Guest
I chcą zaprojektować układ, który może wzmocnić analogowe Singal o 32 razy ktoś precisely.Does jakieś rady? Dziękuję bardzo.

? Wzmacniacz operacyjny o wzmocnieniu 32 i jaka jest amplituda sygnał analogowy? nie moja odpowiedź wygląd jest głupi:. roll:

Wzmacniacz zintegrowany operationnal jak ten bardzo pomoże ... zakresie, [url = http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pga112.html] PGA / VGA - Programowalne Gain Amplifier - PGA112 - TI.com [/url]

Do tej pory odpowiedzi na post więcej słów niż rzeczywisty pytanie, nie spiesz się i napisać opis tego, co jest źródłem napięcia chcesz zmierzyć lub wzmacniać, jakie napięcie rodzaju i poziomu można się spodziewać, co król obwodu szukasz, może nawet jeśli próbowali rozwiązanie nie działa. Post, który opisuje problem w kilku słowach nie pomoże ludziom, że przeczytał zaproponować rozwiązanie. Alex

hiii byliśmy OPAMP PA86EU produkowany przez Cirrus Logic / APEX daliśmy Wejście 2.5V i wzmacnia go 40 razy (do 100V) To działa bardzo dobrze, a zysk jest rezystor dependend możemy uzyskać 250V upto wyjścia (sigle dostaw) lub +125 V,-125V podwójnym zasilaniu możemy kontrolować szybkość narastania też. Wystarczy sprawdzić w karcie na [url = http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/140207/APEX/PA86.html] arkusza PA86 [/url], a także dowiedzieć się, czy są obecnie przestarzałe. Spróbuj także PA79 (zestawienie [URL = "http://html.alldatasheet.com/html-pdf/140204/APEX/PA79/192/2/PA79.html"] PA79 [/URL]) PA241, PA93, PA15, PA97, PA91, PA85, PA94, PA90, PA83A kilka zasilania wzmacniaczy operacyjnych, które mogą służyć swój cel. Wszystkie te napięcia wzmacniaczy, to znaczy, że mają niskie obecnej produkcji. Nadzieję, że to pomaga

@ Nksunmoon Co alexan_e pisze ma rację ... Proszę przedstawić szczegóły wyraźnie ... Wzmacniacz ogólnie odnosi się do wzmacniacz napięcia ... Czy tego chcesz? Proszę podać zakres napięć wejściowych, a także obciążenie wzmacniacza musi jazdy

Do tej pory odpowiedzi na post więcej słów niż rzeczywisty pytanie, nie spiesz się i napisać opis tego, co jest źródłem napięcia chcesz zmierzyć lub wzmacniać, jakie napięcie rodzaj i poziom, można się spodziewać, co król obwód szukasz, może nawet jeśli próbowali rozwiązanie nie działa. Post, który opisuje problem w kilku słowach nie pomoże ludziom, że przeczytał zaproponować rozwiązanie. Alex
Tak, masz rację, teraz dam kilka specyfikacji o founction obwodu. Układ jest oparty na topologii przełącznika kondensator, więc wzmocnienia układu jest kondensator zależne. Sygnał jest bardzo mały, i będzie o kilka miliwoltów. Pojemność obciążenia układu będzie o kilku pF. I chcę do projektowania tego typu układ, ale nie znaleźliśmy chip produkt, który może zdaje sobie sprawę z tego founction. Jak wiemy, współczynnik opinie będą bardzo małe, czy wyłącznik obwodu kondensator ma dużą gain.So jest trudne do realizacji dużych obrotach i wysokiej precyzji zdobyć tak duże. Więc moje pytanie brzmi: Czy istnieją jakieś metody, które można zrealizować duży zysk, duża szybkość i wysoka precyzja jednocześnie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back