Balun do 860MHz lub 915MHz

T

Techi

Guest
Witam, chciałbym zaprojektować symetryzator na 860MHz lub 915MHz przy PCB. Każdy, kto pracował w tej dziedzinie, proszę, zaprowadź

Witam, Nie szukaj na "balun płaskie", można dodać "Marchand", to poprowadzi Cię do myśli konstrukcyjnej. Jednym z najprostszych baluny można zrobić przez podział sygnału na dwie ścieżki i wstawiając 180 linii opóźniającej DEGR w jednej ze ścieżek. Konieczne może być różny w zależności od impedancji charakterystycznej linii, aby uzyskać wymaganą mecz impedancji.

dotyczące symetryzator PCB, Jeśli oddzielną anteną jest dipol (lub podobnej konstrukcji), upewnij się, że orient ziemi PCB prostopadle do płaszczyzny pola E anteny. Jeśli nie, anteny skłoni netto prądu w płaszczyźnie uziemienia i zmieni wzór promieniowania ze względu na reradiation (a może impedancji wejściowej).

w zakresie symetryzator PCB, Jeśli oddzielną anteną jest dipol (lub podobnej konstrukcji), upewnij się, że orient ziemi PCB prostopadle do płaszczyzny pola E anteny. Jeśli nie, anteny skłoni netto prądu w płaszczyźnie uziemienia i zmieni wzór promieniowania ze względu na reradiation (a może impedancji wejściowej).
Przepraszam za moje pytanie ale ja jestem zupełnie nowy baluny i tylko trzeba do balun anteny środka w zakresie częstotliwości 860MHz-930mhz. Słyszałem o quarterwave balun. Czy możesz mi pomóc w tym?

Witam, Poniżej przykład mieszkania dipol taśmy podłączone do jednej czwartej fali balun:
20_1299057918.png
dwa kawałki metalu o 0.27lambda, połączony z oplot kabla koncentrycznego, utworzyć przestawny ziemi. Czwarta fala długości fizycznej między dwoma pasami dipola i transformacji tej niskiej impedancji do wysokiej impedancji (do wspólnego czuwania). Najlepiej jest używać cienki kabel koncentryczny, ponieważ ma wyższe trybie wspólnym impedancji. Nie skorygować długość dielektryka wewnątrz kabla. Dwa przewody lambda 0,27 są w płaszczyźnie H-pole dipola, aby uniknąć sprzężenia. Z poważaniem, Wim

Witam, Poniżej przykład mieszkania dipol taśmy podłączone do jednej czwartej fali balun:. ................................................. Dwa przewody lambda 0,27 są w płaszczyźnie H-pole dipola, aby uniknąć sprzężenia. Z poważaniem, Wim
dzięki WIMRFP. Znalazłem ten balun (design.pdf) ciekawy design balun do 860-960Mhz. Co Twoim zdaniem na ten temat?

Witam Techi, aby być uczciwym, nie ma obecnie danych, aby dowiedzieć się jak to dobrze (balun w załączniku). To zależy całkowicie od transformatora. Możesz wiedzieć, że istnieją dwa podstawowe typy: 1.Baluns, które tworzą dwa przeciwstawne sygnały w odniesieniu do masy (na przykład wykorzystać transformator centrum, gdzie z kranu jest podłączony do centrum ze względu na brak równowagi źródła). 2.Baluns, które izolują wejścia i wyjścia do pewnego stopnia, a więc efekt staje się mniej lub bardziej zmiennym (do zamierzonego paśmie częstotliwości). Balun w moim wykres jest balun typu 2. Wpisz dwa baluny nazywane są również UNUN, ponieważ nie ma znaczenia, czy podłączyć symetryczne lub niesymetryczne obciążenia. To po prostu hamuje trybie wspólnym prądu. Podczas tłumienia trybie wspólnym prądu w linii zasilającej, podłączenia symetryczne obciążenie powoduje automatycznie naprzeciwko sygnałów (zarówno dla I i V).

Witam Techi, aby być uczciwym, nie ma obecnie danych, aby dowiedzieć się jak to dobrze (balun w załączniku). To zależy całkowicie od transformatora. Możesz wiedzieć, że istnieją dwa podstawowe typy: ........................................ ............................... Podczas tłumienia trybie wspólnym prądu w linii zasilającej, podłączenia symetryczne obciążenie powoduje automatycznie naprzeciwko sygnałów (zarówno dla I i V).
Dzięki WimRFP. praktyczne jest bardzo pouczające. Umożliwia projektowanie na swój sposób. co, jeśli chcę projekt symetryzator na PCB u sugeruje?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back