T
Techi
Guest
Witam, chciałbym zaprojektować symetryzator na 860MHz lub 915MHz przy PCB. Każdy, kto pracował w tej dziedzinie, proszę, zaprowadź
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Przepraszam za moje pytanie ale ja jestem zupełnie nowy baluny i tylko trzeba do balun anteny środka w zakresie częstotliwości 860MHz-930mhz. Słyszałem o quarterwave balun. Czy możesz mi pomóc w tym?w zakresie symetryzator PCB, Jeśli oddzielną anteną jest dipol (lub podobnej konstrukcji), upewnij się, że orient ziemi PCB prostopadle do płaszczyzny pola E anteny. Jeśli nie, anteny skłoni netto prądu w płaszczyźnie uziemienia i zmieni wzór promieniowania ze względu na reradiation (a może impedancji wejściowej).
dzięki WIMRFP. Znalazłem ten balun (design.pdf) ciekawy design balun do 860-960Mhz. Co Twoim zdaniem na ten temat?Witam, Poniżej przykład mieszkania dipol taśmy podłączone do jednej czwartej fali balun:. ................................................. Dwa przewody lambda 0,27 są w płaszczyźnie H-pole dipola, aby uniknąć sprzężenia. Z poważaniem, Wim
Dzięki WimRFP. praktyczne jest bardzo pouczające. Umożliwia projektowanie na swój sposób. co, jeśli chcę projekt symetryzator na PCB u sugeruje?Witam Techi, aby być uczciwym, nie ma obecnie danych, aby dowiedzieć się jak to dobrze (balun w załączniku). To zależy całkowicie od transformatora. Możesz wiedzieć, że istnieją dwa podstawowe typy: ........................................ ............................... Podczas tłumienia trybie wspólnym prądu w linii zasilającej, podłączenia symetryczne obciążenie powoduje automatycznie naprzeciwko sygnałów (zarówno dla I i V).