Antena w HFSS

H

houdali

Guest
Witam każde ciało, jestem obecnie symulować proste antena w HFSS, a ja nie wiem dokładnie wymiary okna powietrza (granica Radiation). Myślisz, że λ / 4 jest suffisant? Dzięki

Witam, musisz wykonać następujące wytyczne - miejsce co najmniej λ / 4 z silnie promieniujące struktury - Miejsce przynajmniej λ/10 słabo promieniująca od struktury Powodzenia w pracy

Dziękuję za odpowiedź, ale za słabo promieniujących anteny, muszę używać λ/10 jeżeli pracuję w pobliżu boiska, ale jestem w polu dalekim.

Witam, Nie, słabo promieniująca Lamda/10 struktura jest nadal daleko nie pole polu w pobliżu. Dla antena należy trzymać z Lambda / 4 stanu i tak jest wystarczająca. / SC

Witam, λ/10 jest minimum więc nie trzeba przekroczyć tej wartości, ale tak można zrobić więcej daleko ale to tylko strata zasobów obliczeniowych. Tak samo dotyczy polu dalekim, że to, co książka zasada mówi:) Zgadzam się z Sweetchoto.

(
Nie, słabo promieniująca Lamda/10 struktura jest nadal daleko w polu, nie w pobliżu pola.
) nie jestem zgodzić się, że możemy mieć słabo promieniujących anteny 1GHz na przykład, w tym przypadku w pobliżu pola nie jest stosowana od λ/10. Granica pola blisko czy daleko zależy od częstotliwości.

() granicy pola blisko czy daleko zależy od częstotliwości
Jesteś w błędzie.. To zależy tylko od siły promieniującej struktury. Jeśli masz silne promieniowanie trzymać strukturę lambda / 4 stanu, w przeciwnym razie z Lamda/10. Przeczytaj HFSS pomóc rozwiązać samodzielnie!!

Ok. Studiuję antena na 800MHz, a więc wymiar to 20 * 11 cm z linii zasilającej. Tak więc, po raz pierwszy użyłem pole powietrza więcej niż λ / 4 antena (800 MHz), częstotliwość rezonansowa jest 800MHz z dobrym S11, a kiedy wzrost powietrza nadstawki częstotliwość rezonansowa różni 800MHz . Skąd mogę wiedzieć, dobre wymiary dla uzyskania prawdziwego wyniku. Dzięki

hi jest niższa częstotliwość lub małe wymiary wynik hfss nie wiarygodne, więc ten stan radzę przerobić HFSS u plik. sm3 pliku i symulacji i anteny u w CST osiągnięcie wiarygodnych odpowiedzi, ale do symulacji w hfss jeśli D jest średnicą anteny i sugerują, że u wybrał pole powietrza u około 2D na mniej niż 1 GHz aplikacji

Witam jest niższa częstotliwość lub małe wymiary wynik hfss nie wiarygodne, więc ten stan radzę przerobić HFSS u plik sm3 pliku i symulacji i anteny u w CST osiągnięcie wiarygodnych odpowiedzi, ale w symulacji. hfss jeśli D jest średnicą anteny i sugerują, że u wybrał pole powietrza u około 2D na mniej niż 1 GHz wniosku
Astonishing bo widziałem dziesiątki struktury używając HFSS i nikt nie narzekał nigdy na temat limitów wielkości.

Witam czy u wgrać patch u może być możemy pomóc u więcej na antenę i nie mają pojęcia o u anteny w dokumentach wiele czasu zobaczyć u powoduje, że jest źle

Dla antena Simple (jeśli nie jest to silne kaloryfery) --- lambda / 8 lub 10 rozmiar pola powietrza jest wystarczająca .. jeśli ur nie wiesz, czy to silny lub słaby radiator chłodnicy .. i powie ur polu wzrost powietrza do punktu częstotliwość rezonansowa ur nie zmienia się znacząco ....

Witam jest niższa częstotliwość lub małe wymiary wynik hfss nie wiarygodne, więc ten stan
Czy żadnych dowodów z powrotem swoje roszczenia? HFSS jest jak najbardziej prawidłowa dla niskich częstotliwości i mniejsze rozmiary, jak również. HFSS zawsze daje dokładniejsze wyniki niż CST jesteś sugeruje użyć.

hi sweetchoto nie jestem zgodzić się z pomysłem u o CST i zwykle projekt mojej anteny w HFSS a następnie sprawdzić jego zgodność z CST i eksperymentalne to i wynik taki sam jak CST doświadczalnych i niższej częstotliwości i wymiar mała, jeśli nie możesz zdefiniować pole promieniowania anteny u i doradzać u najpierw sprawdzić jej CST czas domeny symulacji

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodana 08:58 ---------- Poprzedni post był na 07:52 ----------</span></span>
hi inny sposób do zrozumienia, że jeśli pole promieniowania anteny wystarczy u jest u widząc promieniowania anteny w hfss jeśli zysk anteny minus u lub wzór zdeformowane i struktura jest strukturą anteny następnie u można znaleźć pole promieniowania u jest dobre czy nie

Używam CST i HFSS. Różnica pomiędzy tymi dwoma jest to, że oprogramowanie CST użyć dwóch metody symulacji: Czas i analizy częstotliwościowej, ale HFSS korzystać tylko z analizy dziedzinie częstotliwości. Tak więc, wybór oprogramowania, zależy od wyboru konstrukcji anteny.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back