H
houdali
Guest
Witam każde ciało, jestem obecnie symulować proste antena w HFSS, a ja nie wiem dokładnie wymiary okna powietrza (granica Radiation). Myślisz, że λ / 4 jest suffisant? Dzięki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
) nie jestem zgodzić się, że możemy mieć słabo promieniujących anteny 1GHz na przykład, w tym przypadku w pobliżu pola nie jest stosowana od λ/10. Granica pola blisko czy daleko zależy od częstotliwości.Nie, słabo promieniująca Lamda/10 struktura jest nadal daleko w polu, nie w pobliżu pola.
Jesteś w błędzie.. To zależy tylko od siły promieniującej struktury. Jeśli masz silne promieniowanie trzymać strukturę lambda / 4 stanu, w przeciwnym razie z Lamda/10. Przeczytaj HFSS pomóc rozwiązać samodzielnie!!() granicy pola blisko czy daleko zależy od częstotliwości
Astonishing bo widziałem dziesiątki struktury używając HFSS i nikt nie narzekał nigdy na temat limitów wielkości.Witam jest niższa częstotliwość lub małe wymiary wynik hfss nie wiarygodne, więc ten stan radzę przerobić HFSS u plik sm3 pliku i symulacji i anteny u w CST osiągnięcie wiarygodnych odpowiedzi, ale w symulacji. hfss jeśli D jest średnicą anteny i sugerują, że u wybrał pole powietrza u około 2D na mniej niż 1 GHz wniosku
Czy żadnych dowodów z powrotem swoje roszczenia? HFSS jest jak najbardziej prawidłowa dla niskich częstotliwości i mniejsze rozmiary, jak również. HFSS zawsze daje dokładniejsze wyniki niż CST jesteś sugeruje użyć.Witam jest niższa częstotliwość lub małe wymiary wynik hfss nie wiarygodne, więc ten stan