P
penoy_balut
Guest
[Quote = alexhohth84] [quote = bbbb] Hi 1. Spójrz na stronie internetowej, można znaleźć RX i TX pinów na złączu. http://pinouts.ru/CellularPhones-PW/erics_t28_pinout.shtml 2. Innym rozwiązaniem jest zastosowanie kabla danych zestawu telefonicznego i podłącz go do ciebie UC baord (który musi mieć TTL na RS232 konwertera również). Teraz masz uC pokładzie działa jak komputer i można go podłączyć do wielu telefonów z wykorzystaniem różnych kabli transmisji danych. [/Quote] faktycznie i wan, gdzie można znaleźć rozwiązanie, które używają kabel danych. Moim głównym celem tego projektu nokia 3310 połączyć go z komputerem PC. to będzie automatyczne wysyłanie sms odbierać na komputerze bez zwłoki, tak jak bramki sms. Właściwie Fbus jest dobry projekt, ale nie nadaje się dla mnie, bo wciąż mam dużo innych części trzeba zrobić. nie mogę się skoncentrować na części tylko SMS. ale naprawdę dużo thanx for u wszystkich opinii [/quote] po prostu wyodrębnić danych tekstowych z telefonu, który jest w formacie PDU następnie przekonwertować do ASCII na otrzymanie wiadomości