Zmienne napięcie zasilające (100mA)

H

hameeds01

Guest
hej faceci potrzebuje zmiennego napięcia zasilania (-3V do +3 v) @ 100mA Pozdrawiam

Użyj LM317 i niektóre czapki i zmiennej res ... działa dobrze. (Zakładam, że już naprawione u wyjścia z + ve () i-ve ()). i może dostarczyć ogromniej ilości ..

Użyj LM317 i niektóre czapki i zmiennej res ... to działa dobrze (zakładam, że już naprawione u wyjścia z + ve () i-ve ()).. i może dostarczyć ogromniej ilości ..
Myślę, że LM317 nie obsługuje-ve dostaw ..

Dla 100mA można podłączyć równolegle kilka zwykłych wzmacniaczy operacyjnych i podwójnego zastosowania zasilania (wyjścia wzmacniacz musi mieć 10Ohm szereg rezystor) lub jeden wysoki wzmacniacz. Wtedy będziesz miał źródła / zasilanie umywalka dla tych -3 ÷ +3 V.

oopps! sry ... proszę me.I sprawdzić bardzo mi przykro.

Jeśli masz uprawnienia do nagrywania, stos dostaw. Jedna stała negatywny, pozytywny i zmienna odwołuje się do niego. Na przykład można mieć centrum wykorzystać xfmr, rect most i i filtr, 7905 za negatywne i 317 za pozytywną z "ziemi" jako-5V i jej dostaw, RAW +. Ale istnieje również możliwość, że jest to tylko wysokiej mocy wzmacniacza operacyjnego i dostaw oddzieliła się od ręki.

U mogą korzystać z regulacji napięcia LM317 + ve i regulacji napięcia LM337-ve.

Możesz to zrobić w jednym LM317. Zdecyduj, stałe i zmienne wartości rezystora więc napięcie wyjściowe będzie regulowana w zakresie od 1,25 (co jest minimum na LM317) do 7.25V. Teraz czerpią 4.25V dostaw, jeżeli nie muszą być super dokładne można użyć 7805 z diodą krzemu w serii z jego produkcji, i używać tego jako uziemienie. Różnica między "grunt" i wyjście jest płynna regulacja od +3 V i-3V, a oceny obecnej byłby rzeczywiście więcej niż 100mA, co daje duży margines bezpieczeństwa. Brian.

Myślę, że +3 V ÷-3V zasilacz musi mieć źródło / zlew możliwości i nie mogą być realizowane z LM317 chyba, że używasz obciążenie zastępcze, które będą czerpać więcej prądu niż PS jest określony (100mA).

Słowo "Dostawa" oznacza zrobić coś więcej. I nie rozumiem, dlaczego prąd do zlewu gdzieś. Spójrz na to w sposób bardzo uproszczony: Podłącz małe 3V lampy w całej produkcji, jeśli napięcie jest regulowany w zakresie od +3 V przez zero i na-3V, wszystko, co się dzieje, jest lampa zgaśnie i światła ponownie. Czy sugeruje lampy wytwarza prąd o sobie? Brian.

Słowo "Dostawa" oznacza zrobić coś więcej. I nie rozumiem, dlaczego prąd do zlewu gdzieś. Spójrz na to w sposób bardzo uproszczony: Podłącz małe 3V lampy w całej produkcji, jeśli napięcie jest regulowany w zakresie od +3 V przez zero i na-3V, wszystko, co się dzieje, jest lampa zgaśnie i światła ponownie. Czy sugeruje lampy wytwarza prąd o sobie? Brian.

To throuth nie rozumiesz. Rezystancyjne na zaciskach wyjściowych powoduje, że na +3 V przepływa od A do B. W-3V będzie przepływu z B do A. Nie zmienia to kierunku. Dlatego w jednej sytuacji terminal źródeł prądu i innych musi tonąć pod prąd. Terminale zmiana polaryzacji w sprawie tranzytu z + V-V. Czy teraz jasne?

... w jednej sytuacji terminal źródeł prądu i innych musi tonąć pod prąd.
Bardzo prawdziwe, także terminal B. "7805 z diodą krzemu w serii to wyjście" , czyli swego rodzaju problem z tonącego ;-) SCNR

Przepraszam za mój "moment Senior", myślę, że pochodzi z starzeje. To, co proponuje będzie działać dobrze, jako źródła zasilania, ale zgadzam się, że nie będzie obsługiwać 100mA przy negatywnej wyjścia. Rozwiązania, które pracy i byłoby proste jest albo op-amp mocy lub ewentualnie wzmacniacz audio z odpowiednimi regulowanym punktem stronniczości. Może nawet być możliwe do wykorzystania mostu układu napędowego. Brian.

W numerze Elektor października można znaleźć 16W wzmacniacz audio zrealizowane z 32xNE5532 (64 w sumie) pakiety OPA rÔwnolegle etapie produkcji. Parametry są doskonałe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back