Wzmacniacz dla expriment

P

poodina

Guest
Jestem w potrzebie projektowania klasy A lub AB wzmacniacza w zakresie częstotliwości 100 kHz-900Khz. Wygenerowane za pomocą mikrokomputera, poziom przesunięty i wzmacnia się sinusoidalne o początku zero. Mam ograniczenie korzystania z + /-24V lub 24V pojedyncze. Głównym wymaganiem jest to, że wzmacniacz jedno wyjście musi być co najmniej 48V pik [96Vpp]. Ten singiel będzie dać do cewki miedzi jednej turze. Miałem pomysł wykorzystania transformatora połączone stopień wyjściowy dla klasy wzmacniacz do archiwum żądanej mocy. Czy chcesz wiedzieć, czy to podejście jest poprawne, czy też w inny sposób, aby osiągnąć szczyt fali 48volt, z jednego [wzmacniaczach klasy A] lub podwójny [klasa wzmacniacza AB] 24Volt dostaw. Konfiguracja wzmacniacza Mam na myśli używając jest w załączniku. [Url = http://images.elektroda.net/4_1299048200.jpg]
4_1299048200_thumb.jpg
[/url] Jeżeli jakiekolwiek inne pomysły lub innych obwodów będzie mile widziane.

do cewki miedzi jednej turze.
tak naprawdę nie jest dobry pomysł dla zakresu 100-900kHz plus trzeba dopasować wyjściowe i obciążenie. Także nie musisz electrolitic kondensatora w obwodzie emitera. Ceramiczna lub maylar jeden będzie wykonać zadanie. Należy pamiętać, zysk lub wzmacniacz i amplitudy sygnału wejściowego. Na moment opisu brakuje niektórych danych.

Zasięg sygnału od 100 kHz-900Khz konieczne jest znalezienie odpowiedniej częstotliwości dla eksperymentu. Urządzenie jest jedna cewka z kolei może zostać zwiększony w zakrętach. Jeden musi być podawany do cewki, magmowych pole musi być wykryte przez uzwojenie wtórne, że jest cały eksperyment. Teraz oscylatora LC jest jest używany, a sygnał wejściowy do cewki [jest to L oscylatora LC] szczyty na poziomie około 28-32 Volt. Muszę dowiedzieć się, co się stanie, jeśli na szczyt V jest zwiększone. również innej częstotliwości. Dlatego tej konfiguracji wzmacniacz choć. Projekt wzmacniacza nie jest problem, Muszę wiedzieć, czy krok transformatora jest wykorzystywany w stopniu końcowym da mi napięcie szczytowe szukam, za pomocą klasy wzmacniacz zasilania 24 V. i sygnału wejściowego 12V pik [8.5V rms]. Dopasowanie impedancji mogą być obsługiwane. rys jest tylko z grubsza projektu. Nie rzeczywistego układu. Big single coil kolei stanowi rodzaj obciążenia, które będą podłączone do wzmacniacza.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back