Wysyłanie danych do komputera za pomocą PIC18F4550 przez USB

Prawo, tak ... Co robię w moim projekcie jest następujący: 1. Używam LM35 czujnik temperatury i konwersji analogowego na cyfrowy przy PIC / D 2. Następnie chcę, aby wysłać to wyjście do komputera teraz tu są moje szereg wątpliwości po dokonaniu wiele wysiłków w Internecie i google. 1. Jak przenieść bitów wyjścia cyfrowego, które jest produkowane przez A / D i przechowywane w ADRESH i rejestrów ADDRESL? 2. Czy wyjdzie z portu szeregowego? (Czy muszę kodu to w ten sposób?) 3.Jak mogę odczyty po stronie PC w Hyper Terminal?

Proponuję pobrać Źródło Microchip Rozwoju USB. Istnieje bootloadera, sterowniki i przykłady dla wszystkich typów implementation.And Jeśli chcesz używać Hyper Terminal musisz użyć Virtual COM Port Driver.You trzeba wykonać następujące czynności (ADRESH

Łączy w sobie dwa ADC wartości rejestru w jeden 10 bitu podczas czytania. Myślę, że należy iść z C Compiler jak CCS C lub MikroC jego łatwy w użyciu i zawiera niezbędne pliki nagłówkowe. Możesz też spróbować darmowej C18 kompilator chociaż nigdy nie używałem it.Tell mnie jak to działa

Thnks za info ... Po zakończeniu tego chcę teraz uruchomić ten bluetooth za pomocą ... Tak to jest tak proste, jak wymienić kabel usb usb bluetooth

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back