wykrywanie krawędzi Sobel i filtrem Gaussa

Y

yuna

Guest
Witam, wszystkich. Teraz robię uznanie palmprint .... Ale twarz i jakiś problem. Problemem jest to, nie wiem, jak stosować Sobel wykrywania krawędzi i Gaussa, aby wyodrębnić z obrazu linii dłoni .... próbuję nawiązać jakieś papiery i książki ... i stwierdził, że Sobel jest konieczność znalezienia w 0 , 45, 90 i 135 ..... ale nie wiem jak to zastosować w kodzie źródłowym w MATLAB-ie, aby wyodrębnić Cleary line .... Mam nadzieję, że ktoś może mnie prowadzić .... Proszę ... .. Z góry dziękuję.

znaleźć eadges przy soble filtra można użyć "edge" w MATLAB-ie i korzystania z jego parametry można korzystać sobbel gosian ang filtr

witam, Ali ... Dzięki za wskazówki ...... Starałem się używać Gaussa w MATLAB-ie ...... W pomocy programu MATLAB, znalazłem h = fspecial ("Gaussa, hsize, sigma) Ale nie wiem, jak podejmować decyzje hsize i sigma ..... Poza tym, to również znaleźć w kierunku linii 0, 45, 90, 135 ......... Czy to samo z Sobel filtr? która metoda jest lepsza, aby wyodrębnić line? Czy masz jakieś próbki kodu źródłowego lub inny link jako punkt odniesienia dla mnie? Jeśli tak, uprzejmie prosimy o e-mail do mnie ... yuna_free@yahoo.com Dziękuję ..

Witam, jestem również robi to samo uznanie druku dłoni. Nie wiem jak u binarize obrazu? R u posiadają bazy danych do druku dłoni? Jeśli tak, powiedz mi, na stronie internetowej.

hi, jothi Balan Jestem również robi projekt w uznaniu druku dłoni. wysłać id mail. mam 2 zestaw publicznej bazy danych. i prześle je do Ciebie. Moje id mail: makesh.mp @ gmail.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back