Wybór sposobu lutowania SMT części podczas PCB wykończenie poszycia

J

jayleung

Guest
Witam wszystkich. Jestem newbee do projektowania PCB. Mam proste pytanie o poszyciu PCB wykończenie. Właściwie, domy PCB oferować opcję o ostateczne wykończenie poszycia z: ołowiowej do lutowania, lutowania bezołowiowego, głębokie złoto, miedziany, zanurzenie złota, cyny biały, OSP, Flash Gold, Gold Soft, Link Carbon, Immersion Silver i bondable złota. Moje pytanie brzmi: nie projekt soldermask na PCB, więc która opcja może być używany do lutowania części SMT na nim łatwo wysiłku? A jakie są różnice między tymi opcjami? Wszelkie informacje i odniesienia będą mile widziane. Dzięki zaliczek.

dowolnej z tych opcji będzie wykonać zadanie, ale to zależy od jakości wniosku. w przypadku korzystania z bardzo dużą prędkością, niskonapięciowe sygnały iść ze złoconymi opcji, o ile jego regularne PCB, ołowiu lutu będzie mój wybór

udostępniamy pcb jeśli u chcą żadnych pcb prosimy o kontakt telefoniczny 919886357761 nazywam się Srinivasan

poszycia złota są używane głównie, gdy masz przy montażu złącza na płycie poprzez dopasowanie prasy. Mogą to być zacisk na gniazda pin pogo lub mogą być złącza krawędzi karty palcem jak krawędź modułu pamięci. Złoto ma bardzo niski poziom tlenku azotu, więc nie niszczą i degradują połączenia. OSP jest organiczną powierzchni ponad miedź, która pali się podczas lutowania. I nie jest to zalecane. Ma bardzo ograniczony okres przechowywania. Gołe deski z OSP psują tylko siedzi na półce. z czystej miedzi jest również złym wyborem. Miedź szybko koroduje i powoduje problemy z montażem i albo problemy z korozją w tej dziedzinie. Leaded lub bezołowiowe odbywa się poprzez wprowadzenie stopionego lutowia na gołej statku, a następnie wydmuchiwanie jej nożem powietrza. To może pozostawić pewne wąsy lutowania między grzywny poduszki boisku. Cyna jest bardzo dobrym wyborem, gdyż chroni płyty i ułatwia lutowanie. Wszystko zależy od dodatków, cena. Jeśli budujesz ołowiu, to wybrałbym cyny lub bezołowiowe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back