Wyślij kilka bajtów przez GPRS - SIM300

Dzięki Man GSM ... I już przy użyciu łącza, które zostały wysłane, ale myślę, że może dość trudne do wykonania ... Muszę jedną propozycję od was, że powinienem użyć innego modemu zamiast SIM300? tak jest tam modem, który wbudowane obiekt polecenia dla SMTP? proszę dać mi kilka odniesień dotyczących tego problemu ...

Nie ma modem GSM, że jestem świadom, że ma wbudowany w SMTP. Protokół SMTP jest naprawdę bardzo proste, a posty na tym wątku daje całkiem dobry pomysł, co trzeba wysłać. Jeśli masz doświadczenie w komunikacji z SIM300 to nie powinno być trudne dla ciebie do wdrożenia SMTP - na pewno nie bardziej niż robi to na innej platformie.

Zrobiłem to, co u nie wspomniano w tym wątku wcześniej, ale problem jest z po AT + CIPSEND. Chodzi mi powiedzieć, że raz i wysłać polecenie w stylu: AT + CIPSTART = "TCP", "smtp.mail.com", "25" będzie odpowiadać jak, OK ... a następnie połączyć OK ... i replyh z serwera jest jak, + IPD73: 220 rly-dh01.mx.aol.com ESMTP WebSuites / MUA klient Interfejs thirdparty i wyśle ​​komendę AT + CIPSEND da znaku zachęty,> to z którego polecenia i jak i wysłać polecenie przez które będę mógł odebrać pocztę z jakimś wewnątrz danych .. Próbowałem polecenia, które zostały wymienione w powyższym wątku, ale nie będzie mi maila ... Dziękujemy z advcnce ...

Wysyłanie wiadomości SMTP wymaga 'dialog' między urządzeniem a serwerem SMTP. Wysłaniem Server serię poleceń / danych i zwraca specyficzne "kodeksami", aby wskazać, czy komenda / dane było ważne. Oznacza powrót karetki i końca linii do serwera. Control-Z wskazuje end-of-pakiet do modemów SIM300). Poniżej jest przykład strony 'rozmowy', aby wysłać e-mail. -> To dane wysyłane do SIM300 AT + CIPSEND -> HELO MAIL relay.example.com OD: RCPT TO: RCPT TO: Dane z: "John Smith" -> Do: Jane Doe - DW>: TheBoss @ example.com -> Data: sob, 09 styczeń 2010 16:02:43 -0500 -> Subject: Wiadomość testowa -> -> Witam Alice. -> To jest wiadomość testowa z 5 nagłówków pól i 4 linii w treści wiadomości. -> Twój przyjaciel -> Bob ->. QUIT

Hej GSM .. dzięki za odpowiedzi ur .. Próbowałem, ale im jeszcze trochę mylić co do nazwy serwera SMTP .. jest konieczne, aby zachować nazwę serwera SMTP jest naszej firmy smtp, który został przypisany przez firmy Outlook Express ..?? Jeśli chciałbym mail z gmail i otrzymywać na yahoo, a następnie co nazwa smtp powinienem użyć?

Serwer można coionnect, jest jeden, który będzie używany do wysyłania poczty - co w swoim przykładem może być Gmail.

dobrze rozumiem, co nazwa serwera SMTP powinien muszę używać .. w moim przypadku używam Gmaila i smtp nazwę Yahoo serwera jak smtp.gmail.com i smtp.mail.yahoo.com odpowiednio z numerem portu jest 25. Ale jak u wymienionych w powyższym wątku, że odpowiedź nadeszła od strony serwera z po 250 nie zostanie osiągnięty przez mnie .. Chociaż jestem po formacie poleceń której wcześniej wspomniałem, nie otrzymuję odpowiedź od strony serwera i zostanie przerwane w ciągu pewnego czasu ... i oczywiste jest, że kiedyś, jeśli otrzymam odpowiedź zdaniu pierwszym, jak,> HELO smtp.gmail.com <wysłać ok powinien odpowiedzieć tutaj ... ale ja nie dostaję w ogóle ... więc proszę mi pomóc ...

Możesz wysyłać wszystkich poleceń wysyłanych i ich odpowiedzi. To trudne do rozwiązania problemu z informacji tak mało.

Ok dobrze .. Oto posyłam kod, który napisałem w mojej Teminal okna. Te same zjawiska, które u uwzględnić w kodzie jak, >> to dane wysyłam do SIM300> w> w + cmgf = 1> AT + gliniarzy? na + CSQ na + cgatt? AT + CGDCONT = 1, "IP", "AIRTELGPRS.COM"> AT + CSTT = "AIRTELGPRS.COM", "" ""> AT + ciicr> w + cifsr> AT + cipstatus przy + ciphead = 1> w + cdnsorip? w + = 1 cdnsorip> AT + cipstatus AT + cipstart = "TCP", "smtp.gmail.com", "25" >> smtp.gmail.com HELO

Spróbuj dodać zarówno powrotu karetki i line-feed po każdym poleceniu (przed Ctrl-Z). Na przykład:
Code:
 HELO smtp.gmail.com
Fakt, że są nawiązania połączenia wskazuje, że ustawienia serwera DNS są OK.

Próbowałem wiele razy .. przy okazji, jeśli jestem naciskając klawisz ENTER, oznacza to, że zarówno w nim zawarte ..?? Prawda?? Do tej pory jestem naciskając klawisz ENTER tylko. I to sprawiedliwe, wystarczy nacisnąć klawisz ENTER lub powinna muszę zrobić trochę inną logikę.?

Dziękujemy za wsparcie rodzaju ... Teraz jestem w stanie uzyskać odpowiedzi po stronie serwera, ale kiedy wysłać polecenia do serwera, to będzie odpowiedź mi się podoba, >> na + cipstart = "tcp", "smtp.gmail.com", "25"> > smtp.gmail.com helo przy + mailem kartonowe cipsend z: jagrut911@gmail.com

hej ja jestem tuż obok, aby dotrzeć do ustanowienia połączenia .. kiedy skonfigurować smtp w gmail, to będzie odpowiedź mnie mówiąc jak, wpisowe IPD64: 530 5.7.0 musi wydać polecenie STARTTLS. 5sm314910yxg.46 i kiedy mogę skonfigurować smtp dla yahoo, da jak, wpisowe IPD97: 530 uwierzytelniania wymaganego - na pomoc iść na http://help.yahoo.com/help/us/mail/pop/pop~~HEAD=pobj -11.html więc myślę, że wymaga uwierzytelniania dla TLS lub SSL, ale jak ja nie wiem .. więc proszę mi powiedzieć komend AT dla tego samego .. z góry dzięki ...

jestem w stanie uruchomić funkcję TLS pisząc polecenie STARTTLS, ale teraz problem jest z polecenia MAIL FROM. Chcę przez to powiedzieć, gdy piszę polecenie, MAIL FROM: jagrut911@gmail.com to odpowiedz zamknij natychmiast ... Więc czego mam teraz zrobić dla ustanowienia połączenia .. odpowiedz mi tak szybko, jak szybko ...

Witaj człowiek GSM .. Czekam na odpowiedź .. muszę ją jak najszybciej. Jak powiedziałem u, że nie mogę nic zrobić po uruchomieniu połączenia TLS. zostanie automatycznie zamknięte przez stronie serwera. i ja też nie wiem jak wysyłać komendy AT do uwierzytelniania .. Chcę przez to powiedzieć, jakie komendy powinienem do realizacji pomiędzy HELO i pocztę z polecenia ... odpowiedz mi wkrótce ...

Post11 lutego 2010 02:21 potrzebuje pomocy .. pls .. Odpowiedz z cytatem Edytuj / Usuń ten post Usuń ten raport pocztowy ten post do moderatorów tego forum Potrzebuję pomocy na temat interfejsu 340 Sim 16f877a pośredniczącego za pomocą mikroC .. znalazłem kilka ATcommands niestety i nie wiem jak mam zamiar dołączyć go na MikroC programu lub dowolnego języka C .. pls nie może mi pomóc .. thanx .. Potrzebuję komendy przykładowe, w jaki sposób wysyłać i odbierać wiad.

Witam jagrut911 [quote = jagrut911], która polecenia powinny i muszą wdrożyć pomiędzy HELO i MAIL FROM polecenia ... [/quote] Mam ten sam problem, nie udało Ci się wysłać STARTTLS cmd? Rec

Witam wszystkich! Dobrą wiadomością jest im w stanie połączyć się z kartą sim sieci Vodafone ale staram się z TATA DoCoMo (Indie). I m. w stanie uzyskać odpowiedzi od serwera (google.com) Prosimy mi pomóc. im trzymać mój kod tutaj: AT + CGATT = 1 AT + CGDCONT = 1, "IP", "TATA.DOCOMO.INTERNET" AT + CSTT = "TATA.DOCOMO.INTERNET", "" "," AT + CIICR AT + CIFSR >> 115.118.93.58 AT + CDNSCFG = "0.0.0.0" i "0.0.0.0" AT + CIPHEAD = 1 AT + CDNSORIP = 1 AT + CIPSTART = "TCP", "www.google.com", "80" >> OK >> Podłącz OK AT + CIPSEND >> GET / HTTP/1.1 Host ^ m ^ j: www.google.com ^ m ^ j Accept: * / * ^ m ^ j Accept-Language: en-us ^ m ^ j ^ m ^ j ^ Z *************************** dont któryś thereafter.after odpowiedzi dziesięć minut mówi zamknięte I zrozumieć upływem czasu. Ale jeśli dam AT + CIPSTATUS >> Podłącz ok: | I m zakleszczony tutaj .. Czytałem większość pomoc .. Im nie można rozwiązać tutaj. Prosimy o pomoc, ale mogę pracować z Vodafone sim ofcourse nie używam proxy ip: 10.10.1.100 i proxy port: 9401 podane w ich stronę Potrzebuję trochę realną pomoc! I m. w stanie uzyskać dane. Mam jeszcze do pracy za przesyłanie danych za góry dzięki!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back