Wyślij kilka bajtów przez GPRS - SIM300

H

hne573

Guest
Witam, chcę wysłać kilka bajtów przez GPRS z SIM300. Ale ja nie wiem jak zainicjować ten moduł z komend AT. Szukałem w sieci oraz znaleźć polecenie serii, ale nie mogę wysłać dane z żadnego z nich. Jeśli ktoś był w stanie zainicjować połączenie GPRS z tego modułu i wysyłać dane za pomocą GPRS, proszę mi pomóc, i wprowadzić serię komend AT do konfiguracji GPRS do mnie. Dzięki

Oto polecenia, które trzeba wysłać. W poniższym przykładzie ">>" oznacza dane wysyłane do modułu, a "> AT CIPSEND + - Wydanie polecenia Wyślij - oczekiwanie na module do powrotu"> "wskazuje, że jest gotowy do odbioru danych >> GET / HTTP/1.1 - Wysyłanie danych - ten przykład jest Żądanie HTTP do domyślnej strony Host >>: www.google.com >> Connection: Keep-Alive >> Accept: * / * >> Accept-Language: pl -us >>

Uruchomić te AT commands.And mogę dostać adres IP. na przykład: 10.15.152.55 AT + CDNSCFG = "xxx.xxx.xxx.xxx", "xxx.xxx.xxx.xxx" AT + CSTT = "xxxxxx", "" "" AT + CIICR AT + CIFSR AT + CIPHEAD = 1 AT + CDNSORIP = 1 AT + CIPSTART = "TCP", "www.google.com", "80" AT + CIPSEND> Ale chcę wysłać e-mail (na przykład xxx@gmail.com ) lub wysyłania danych przez GPRS do klienta lub serwera lub innego modułu GSM i mogę monitorować te dane na e-mail, klienta lub serwera. Proszę mi pomóc co mam zrobić?

Niektóre moduły GPRS, np. z Telit poświęcili TCP polecenia sendmail. SIM300 nie, co sendmail Protocol (SMTP) musi zostać wdrożona w oprogramowaniu. Należy skonsultować odpowiednie RFC 0821, aby zrozumieć podstawowe protokół. Złożoność wymaganych działań zależy również od systemu autentyczności używanego przez skierowanego serwera SMTP. Ogólnie rzecz biorąc, połączenie nie jest do gmail.com, a nie serwer SMTP, który jest udzielenie dostępu do Ciebie. Możesz również zwiększyć szanse, aby uzyskać skuteczną pomoc, mówiąc dokładną np. intencją "Wyślij kilka bajtów jak e-mail ..." w tytule wątku.

[Quote = hne573] Ale chcę wysłać wiadomość e-mail (na przykład do xxx (at) gmail.com) lub wysyłania danych przez GPRS do klienta lub serwera lub innego modułu GSM i mogę monitorować te dane na e-mail, klienta lub serwera. Proszę mi pomóc co mam zrobić? [/Quote] To nie jest trudne, jeśli twój serwer jest za pomocą protokołu SMTP. Aby to zrobić, aby połączyć się z serwerem na porcie 25 i wymiany komunikatów w celu identyfikacji recipeints, a następnie komunikat. Dla dobrego wyjaśnienia na przykładzie sprawdzić tę stronę Wen: http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Mail_Transfer_Protocol

Witam Man GSM Dziękuję za odpowiedź, teraz mogę połączyć się z witryną z komend AT, ale moim celem jest wysyłanie danych do wiadomości e-mail. Studiuję przykład transportu SMTP. Za pomocą poleceń telnet mogę wysłać e-mail teraz. Port email jest 25. Teraz chcę wiedzieć, że z tej informacji mogę wysłać e-mail?
Telnet mail.example.com 25 helo email example.com od: RCPT TO: Dane z: xxxxxx Temat: mail testu xxxxxx ............... . [Enter]
To polecenie jest praktyczny z SIM300? AT + CIPSTART = "TCP", "mail.example.com", "25" AT + CIPSEND >> helo przykład.com> mail z:> RCPT TO:> dane> od: xxxxxx> Temat: xxxxxx email> test> ............... >. CTRL + Z [/quote] Proszę mi pomóc:. cry:

Witam, prowadzona tych poleceń.
na + cipshut SHUT OK AT + CGATT = 1 OK AT + CGDCONT = 1, "IP", "HotCell" OK AT + CDNSCFG = "208.67.222.222", "208.67.220.220" OK AT + CSTT = "HotCell "" "", "OK AT OK AT + znak + CIICR CIFSR 10.13.26.20 AT + CIPSTATUS OK STAN: IP STATUS AT + CIPHEAD = 1 OK AT + CDNSORIP = 1 OK at + cipstart =" TCP "," example.mail . com "," 25 "OK + IPD43: 220 ************************************* [ / quote] Teraz nie wiem co zrobić? Z tych poleceń można podłączyć do serwera pocztowego z portu 25 na wysyłanie e-mail. Ale nie wiem jak uruchomić w cipsend + dla wysłać e-mail. Należy pamiętać, że dla wysłać e-mail z serwera SMTP te należy wydać polecenie:
Telnet mail.example.com 25 helo email example.com od: RCPT TO: Dane z: xxxxxx postu: xxxxxx email testu ..... .......... . [Enter]
Dzięki tej informacji proszę mi pomóc na kolejne polecenia. Dziękuję

Po wysłaniu komendy SMTP do serwera pojawia się jakiś dialog z nim. Musisz wysłać jedną linię, a następnie czekać na odpowiedź z serwera, więc każda linia ma być wysyłana przy użyciu tego "AT + CIPSEND" polecenia. TY niż czekać, aż pojawi się prawidłowe odpowiedzi z serwera, a następnie wysłać kolejną komendę.

Witam mój kolega, mogę połączyć się z serwerem SMTP z portu 25 i uzyskać odpowiedź
na + cipstart = "TCP", "example.mail.com", "25" OK + IPD43: 220 ****** *******************************
Po tym etapie, użyłem "AT + CIPSEND" i wysłać każdy wiersz (polecenia SMTP) z it.But nie otrzymał żadnej odpowiedzi.
AT + CIPSEND [Enter]> helo przykład.com [Ctrl + z] send ok AT + CIPSEND [enter]> mail z: [Ctrl + Z] send ok AT + CIPSEND [Enter]> RCPT to: [ctrl + z] send ok .... Podobnie jak w drugim końcu AT + CIPSEND [enter]> quit [Ctrl + Z] wysłać OK
Po tych komend AT-mail powinny być wysyłane, ale gdy sprawdzasz poczty nie otrzymałeś e-maila. Dlaczego? proszę mi pomóc. Z poważaniem.

Każda linia ma mieć powrotu karetki przed CTL-Z. To, co wskazuje na 'końca linii' na serwerze.

Dziękuję. Czy Twój oznacza, że ​​po "AT + CIPSEND" i wpisz polecenie SMTP muszę nacisnąć "Enter" i naciśnij "Ctrl + Z"?? Dziękuję za odpowiedzi. Proszę wyjaśnić, bardziej dla mnie.

Witam ponownie, przetestować tę metodę, ale nie mogę wysłać e-mail. I podłączony do serwera SMTP, a następnie uruchomić "na + cipsend" i wysłać polecenia SMTP następnie naciśnij [Enter] a następnie naciśnij [Ctrl + Z], a następnie wysłać odpowiedź = ok, ale każda odpowiedź nie została przyjęta. więc wysłać SMTP polecenia w serii przy + cipsend> helo przykład.com [enter] [Ctrl + Z] wysłać OK. . . . . ale kiedy sprawdzić moją skrzynkę e-mail recevied każdy. Dlaczego? mi pomóc: cry:

[Ctrl + Z] wysłać OK. .
"Wyślij OK" oznacza moduł wysłał polecenie. Jeżeli nie otrzymujesz odpowiedzi od Sever, to nie jest zobaczyć "Koniec-line '. Nie wiem jakiego programu używasz do wysłania polecenia, ale powinno być wysłanie powrotu karetki i nowego wiersza, gdy naciśniesz klawisz Enter.

Wow, nie mogę zrozumieć. Przetestować te komendy AT + z Putty i Hyperterminal Ale nie mogę wysłać e-mail mogę połączyć się z serwerem SMTP i wysłać Polecenie protokołu SMTP i odbierania "wyślij ok", ale nie został przyjęty email i serwer nie odpowiedział na mnie. Gdyby ustawić dowolne ustawienie w terminalu heyper proszę mi pomóc do wysłania lub ... Nie mogę wysłać e-mail: cry:

Witam Jestem również próby wysłania wiadomości za pośrednictwem SIM300 ale nie powiodło się. Używam Vodafone GPRS. Przez AT + CGATT = 1 odpowiedź jest ok, więc jest podłączony do GPRS. Ale jestem w stanie określić kontekst PDP i dalszy .. ponieważ daje błąd. Również reakcja na sygnał komendy AT + CSQ siły jest zawsze mniej niż 14 lat. Zasadniczo, chcę wysłać maila do xyz@gmail.com~~HEAD=dobj . Więc może ktoś dać mi znać ustawienia. Każda pomoc jest mile widziana. Z góry dzięki! ------------------ Pozdrawiam Gaurav Sharma

Cześć, mogę połączyć się z SIM300 i uzyskać adres IP. i połączyć się z witryną, na przykład www.google.com i moim celem było wysłać e-mail. Więc teraz mogę połączyć się z serwerem SMTP do wysyłania poczty elektronicznej. Ale za wysłanie polecenia do serwera SMTP mam problemy. No ktoś mi pomóc w tej sprawie. : Cry :: cry :: cry:

Witam wszystkich, i poszli za polecenie, AT + CGDCONT ... AT + CSTT ... ... ... ... upto na + cdnsorip = 1, grzywny. Ale w końcu dotarła do komendy, jak AT + CIPSTART = "TCP", "www.google.com", "80" odpowiedź będzie jak, OK BŁĄD: 6 STAN: IP STATUS Więc co to znaczy? to możliwe, że nie mam TCP / IP siłownia stosu w moim modemie lub innego przyczyna tego ...?? proszę mi pomóc ... dzięki ...

Witam wszystkich, zrobiłem połączenie pomiędzy zdalnym serwerem i klientem, gdzie SIM300 modem jest podłączony poprzez TCP / IP stack. Ale teraz mam do ustalenia e-mail placówki. ale nie jestem w stanie to zrobić. Więc proszę może ktoś mi powiedzieć używam odpowiedniego modemu (SIMCOM SIM300)? Czy ten modem ma on możliwość wysyłania i odbieranie e-maili? Jeśli tak to prześlij mi jakieś kroki proceduralne dla sam, a jeśli nie to co modem powinien muszę iść do tego samego wniosku? Proszę odpowiedzieć mi jak najszybciej ... Z góry dziękuję ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] Czy istnieje ustawienie potrzebne do SMTP? Nie mogę znaleźć jakichkolwiek komend AT dla ustawienia SMTP? Nawet nie mogłem znaleźć nic na temat SMTP do wysyłki w SIM300 modem ... Proszę mi pomóc ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back