webcam bluetooth

R

rina_1220

Guest
Hej tam. mam kamery usb i chciałbym je dostosować, aby ją mieć bezprzewodowy. Czy ktoś wie jak to zrobić? Czy można / warto to robić?

jeśli u mieć telefon Nokia Series 60, który ma aparat fotograficzny, można korzystać jak używać webcam.try Bluetooth Remote s60 pro.download i zainstalować zarówno na komputerze a phone.u można go pobrać pod adresem www.s60world.com gud szczęście :)

yeah. mam telefon komórkowy Nokia 6111. Ale to nie o to mi chodziło. Chcę włączyć kamery internetowej USB do bezprzewodowego jeden ... i tak dzięki

planujesz bezprzewodowej transmisji wideo w czasie rzeczywistym przy użyciu technologii Bluetooth

Zasadniczo uważam, że są 2 problemy Po pierwsze -> Nie ma wystarczającej przepustowości (być może) załóżmy następujący. BT Dongle z spec BT. 1.1 (bez EDR BT) Rozdzielczość kamery 640x480 Głębia kolorów: 32-bitowego / piksel Szybkość klatek: 24 klatek / sekundę w ten sposób (640) * (480) * (4) * (24) = 29,49 Mbit / s oraz Bluetooth przewiduje jedynie 738kbps max (lub 783kbps) albo sposób wymaganej stopy danych nie można uzyskać za pomocą bluetooth. Po drugie -> urządzenia USB musi połączyć się z hostem USB. Większość USB mikrokontrolerów około działa tylko jako niewolnika, i dlatego nie może opperate jako urządzenia hosta. W związku z kamery USB nie będzie bezpośrednio z interfejsu MCU choć istnieją pewne obejścia pracy (jest to bardzo trudne do zrobienia jednak) Pozdrawiam Slayer

Wireless USB może rozwiązać ten problem, w teorii, kurs max WUSB jest 480Mbps.

Możesz używać telefonu komórkowego jako kamery bezprzewodowej Bluetooth przy pomocy kamery Mobiola aplikacji internetowych. Sprawdź to na stronie Warelex: [url = http://www.warelex.com/products/webcam/index.php] Mobiola Webcam [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back