varactor filtr pasmowy nastrojony rf

V

vimalagowri

Guest
hi iam projektowania przestrajanie filtru pasmowego varactor za pomocą diody jego częstotliwości 100MHz, 400MHz i varactor tutaj jest programowalny jego pojemność waha się przez zmianę napięcia może odwrócić u dał mi podstawową ideą w odniesieniu do tego .. to nie jest combline filtr lub RF MEMS filtr jest to tylko bierne obwodu, w którym wykorzystuje varactors do tuningu

Hello ... po co ci dokładnie? Od wiadomość nie jest jasne, czy trzeba zrozumieć, jak działa varactor (ale przypuszczam, że wiesz) i jak korzystać varactor w filtrze. Giuseppe

100-400 MHz jest bardzo szeroki zakres strojenia wymiata varactor. Jeśli robisz multi-słup filtr trzeba uwzględnić współczynnik sprzężenia w całym zakresie strojenia. Q degradacji varactors w niższej odwrotnej polaryzacji (wyższe pojemności). Można go zobaczyć w przybliżeniu stała R w serii z pojemności varactor.

Varactor diody przeznaczone do TV VHF III to w zasadzie pasuje zakresie częstotliwości (np. NXP BB181), ale do osiągnięcia wskaźnika pojemności jest za niski, 01:04 częstotliwości zmian, oprócz problemów wymienionych przez RCinFLA. Oznacza to, najprawdopodobniej należy podzielić zakres częstotliwości w dwóch zespołach: 100-200 i 200-400 MHz. Dzisiejsi szerokopasmowy tunery varicap są często z wykorzystaniem indywidualnych kontroli napięcia każdego varicap z cyfrowym dostosowanie właściwości. Możesz dostarczyć podobnych technik jeżeli planujesz większe wydajności filtra, a także myśleć o dodatkowe dostosowanie Q.

thank u do u reply.can ur daje żadnych obwód this.and i potrzebujesz informacji regading rf przestrajanie filtru pasmowego przy varactors

dzięki za odpowiedź ur może u dawać mi żadnych obwodu, w którym tunes nawet 100-175MHz przy użyciu i varactors.and potrzebują również informacji dotyczących rf przestrajanie filtru pasmowego przy varactors

Jestem tylko zna potoczne tuner wzorów, które są baiscally tuned wzmacniacze, a nie bierne obwodów. Oczekiwać za (sprowadzona) Wymagania Zakres częstotliwości, nie powiedziałeś wszelkie specyfikacje przeznaczone filtr (szerokość pasma, pasmo przenoszenia / stoppband tłumienia, Dynamic Range).

Jestem tylko zna potoczne tuner wzorów, które są baiscally tuned wzmacniacze, a nie bierne obwodów. Oczekiwać za (sprowadzona) Wymagania Zakres częstotliwości, nie powiedziałeś wszelkie specyfikacje przeznaczone filtr (szerokość pasma, pasmo przenoszenia / stoppband tłumienia, Dynamic Range).
pasmo przenoszenia 100-175MHz

pasmo przenoszenia 100-175MHz
Zgodnie z poprzedniego opisu, jest to zakres strojenia, a nie na pasmo przenoszenia. Inne ważne parametry filtra są nadal przemilczane. By the way, nie zaczynają wiele wątków na ten sam temat, w przeciwnym razie administratorzy przenieść je do kosza. W mojej opinii, cross-posting jest sposób, aby oszukać użytkowników, którzy chcą pomóc. Whem jestem świadom się nadmiernego cross-posting, będę z dala od odpowiedzi na odpowiednich stanowiskach.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back