użytkowników Allegro --- Czy przystawki do krawędzi polecenia typu pad

M

manjeet_hp

Guest
Witam wszystkich,
To jest bardzo zasadnicze pytanie, ale ponieważ jestem nowy na Allegro ...i będzie o podstawowe pytania, jak to na początku.
Zastanawiam jak środek krawędzi pad do krawędzi rozmiarze (domyślnie jest to snaping do centrum PAD).

Z góry dziękuję.

Manjeet

Nie ma innego sposobu pomiaru wielkości pad ......
Na poziomy pomiar zwrócić poziome linie na krawędzi konsoli i zmierz odległość pomiędzy dwiema liniami i pionowe to samo ..

Podczas zaznaczania pin to pin pomiar "Air Gap" jest krawędzi do krawędzi wielkości.

Pozdrowienia,

M

Szczeliny powietrznej jest odległość między krawędziami dwóch podkładek, ale jak do pomiaru długości i szerokości ..???? padPonieważ jest przyciąganie do środka konsoli.

W tym przypadku zrobić jeden sposób:

1) metoda ta jest mniej dokładna i zależy od tego, jak pięknie jest twój sieci, zamiast szpilek wybrać inne segs daje to wystarczająco blisko wymiaru podkładki.

2) Jeśli nazewnictwa padstacks następują logiczną konwencji można użyć informacji, aby uzyskać nazwę opuszki stąd wymiarach.Alternatywnie można użyć edytora padstack wewnątrz allegro, aby zobaczyć rozmiar dla danego pad.

Pozdrowienia,
M

Hi ...

sprawdzenie rozmiaru w edytorze pad pad jest w porządku.
Ale w moim przypadku, i muszą pokazać mój ślad do klienta ... więc chcę, aby prawidłowo podać wymiary w ślad .... które zawierają rozmiar ciała, rozmiar pad itp.
Ale jak na dyskusji się dzieje, wydaje się, że nie ma odpowiedniego polecenia do dokładnego pomiaru i pad w wymiarze itself.If ślad jestem interpretacji źle, proszę mnie poprawić.

Pozdrowienia
Manjeet

hi ....
Oto kolejny sposób na pomiar wielkości pad.
Wybierz ikonę wymiar liniowy lub wymiar ...> liniowy opcji dim
i wyłączyć opcje, jak pokazano na rysunku.
następnie zmierzyć długość / szerokość opuszkiJeśli chcesz zmienić wymiary linii strzałki można go zmienić od wymiaru-> parametry.otworzy się okno dialogowe opracowanie wraz z parametrem edycji
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

I nie miało szczęścia do poprzedniego postu.Zachowuje pomiaru najbliższego punktu sieci.Am I missing something?

zmienić ustawienia sieci na co najmniej wartości i spróbuj ponownie

Pozdrowienia
Neena

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back