Tryby w okólniku Waveguide

R

redcrystalline

Guest
Witam, mój problem jest o 1 i 2th tryby koła falowodu, wydaje się, że dwa są tym samym trybie, oprócz częstotliwości odcięcia nie są dopasowane do obliczenia analityczne, dołączyłem projektu, jaki jest problem? View attachment 55327 Pozdrawiam Akbari Iman

falowodów Circular wraz z placu falowodów mają przerodzić środków ze względu na symetryczność. Dlatego, choć pierwsze dwa tryby są ortogonalne, a nawet stanowią pierwsze dwa tryby pracy, mają te same częstotliwości odcięcia i tą samą impedancję. Jedyną różnicą jest ich polaryzacji (ze względu na rozwiązanie azymutowa), które oczywiście są prostopadłe do siebie. Have Fun

Dziękuję za odpowiedź, ale co z innymi środkami? i oznacza to, że spodziewam się, że mam 2 częstotliwości odcięcia mocy 5 Ghz, ale w tym przypadku wszystkie częstotliwości odcięcia się powyżej 6GHz, dzięki jeszcze raz dla pacjenta,

Częstotliwość graniczna dla tego falowodu jest ~ 6.55GHz. Ponadto, dla tego badania, dont S12 działki. Najlepiej jest działka rzeczywistych i urojonych i obserwować Gamma Gamma Im staje się większa od zera. Również wystarczy do portów tylko rozwiązanie tego ... o wiele szybciej. Chciałbym sprawdzić swoją matematykę jeszcze raz, aby upewnić się, nie popełniła błędu. Oto skrócona: [url = http://76.180.144.203/tntdiscount/cantenna.php] Cantenna falowodu Circular kalkulator anteny - JavaScript [/url] Ponadto, aby zwiększyć dokładność HFSS dla tych symulacji, przejdź do HFSS-> Mesh Operations-> Ustawienia początkowe oczek i zmienić domyślny normalnym Odchylenie od 22.5degrees do, powiedzmy, 5degrees. Kiedy mogę rozwiązać ten problem, że odcięcie zbliżone do teoretycznych, jak na stronie. Później bawić

tak miałem błąd o obliczenie częstotliwości odcięcia. przy okazji, dlaczego nie współpracować z s12 lub s21? im _ pomocą Advanced Engineering Electromagnetics (balanis) książki i nie mam do czynienia z trybów zdegenerowany ze względu na symetryczność możesz dać mi książkę źródło proszę? dzięki tak dużo, to prawdziwy wspaniałomyślny człowiek, wilgotny vielen.

o "symetryczność" i rozumiem, co to mnie myli był balanis nie wspomniał o tym, ale im nie spełnia jeszcze na ten temat, że s12 i s21 nie nadają się do wykrywania częstotliwości odcięcia. Z poważaniem

Nie jest to, że parametry S nie nadają się ... To jest tak, że jeśli zależy Ci na częstotliwości odcięcia lub innego mienia w trybie falowodu, że jest z natury falowodu nieruchomości, aw szczególności właściwość stała propagacji. Jeśli części urojonej gamma jest większa od zera, to nie jest tryb rozmnożeniowego. Jest to bardzo proste do analizowania. Jeśli korzystasz z parametrów S, które oczywiście można, w końcu konieczności upewnić się, że falowód jest wystarczająco długi, że można wiarygodnie rozpoznać ulotne trybie, jak to będzie wystarczająco zepsute przez czas dotrze do drugiego portu. Zdarzają się przypadki, że chociaż tryby zbutwiałych, mają długą stałą zaniku, a to może pomylić, jeśli nie przygotowane do takiego trybu. Ponadto, port rozwiązanie jest po prostu 2D roztworze, a rozwiązanie parametr S jest w pełni 3D rozwiązanie, które jest droższe w czas i zasoby. Możesz zrobić jedną ... Proponuję port rozwiązania. Bitte Sehr

masz rację, dzięki za uwagę i odpowiedzieć na wszystkie Twoje odpowiedzi są przydatne. Życzę Wam najlepsze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back