Szukasz dobrego oprogramowania do projektowania filtrów jamy mikrofalowa

T

Tavarnelle

Guest
Witam wszystkich Szukam dobrego oprogramowania do projektowania filtrów jamy mikrofalowa (tęczówki, między palcami itp.). Czy ktoś może mi pomóc, proszę? Powitanie Tavarnelle.

Spójrz na = Mfilter = przez Eagleware. Jest to bardzo łatwy w użyciu i wysokiej dokładności programu. Więcej informacji na h ** p: / / www.eagleware.com Po zaprojektowaniu filtru simultate i dostosować fitler za pomocą modelu fizycznego i wreszcie sprawdzić projekt z EM-symulator, a będziesz miał pracy filtra mikrofalowej pewny. Bardzo prosty program podstawowy dla DOS został opublikowany w Ham Radio lat temu, ale zdawałem sobie sprawy, 600 MHz wąski filtr między palcami zespołu: nie miałem problemów, aby osiągnąć swoje cele projektu. Autor twierdził, będzie pracować powyżej 1 GHz, i wykazał 1300 MHz filtr. I migh masz listy programu, jeśli jesteś zainteresowany. Good Luck / WD

Przepraszam, webdog, wiem, że eagleware pozwala sintesys i symulacji mikropaskowej (od podłoża), a nie na AIR ... Czy to prawda? : Oops: Chciałbym projektowania filtrów powietrza, na przykład korzystając z przewodnika fali z tęczówki i / lub wkręty Btw, jestem zainteresowany na oprogramowanie, jeśli projektowania takich filtrów: wink: Dziękuję bardzo! Tavarnelle.

hi Tavarnelle! dla filtrów falowodu można użyć Zeland COCAFIL, NET WASP i MicrowaveWizard Mician. ostatni jest najlepszy (imho). niestety wszystkie programy są komercyjne. pozdrawiam. u_f_o

[Quote = Tavarnelle] Przepraszam, webdog, wiem, że eagleware pozwala sintesys i symulacji mikropaskowej (od podłoża), a nie na AIR ... Czy to prawda? : Oops: Chciałbym projektowania filtrów powietrza, na przykład korzystając z przewodnika fali z tęczówki i / lub wkręty Btw, jestem zainteresowany na oprogramowanie, jeśli projektowania takich filtrów: wink: Dziękuję bardzo! Tavarnelle. [/Quote] Mfilter do projektowania bez względu na podłoże chcesz! Może być teflon lub powietrza! Jeśli wybierzesz typ prawidłowo można zaprojektować bardzo łatwo między palcami filtr wykonany w metalowe pudełko z prętów i używać śruby regulacyjnej na gorącym końcu do regulacji częstotliwości rezonansowej każdego rezonatora. NIE obliczyć dla helisy typu rezonator. Eagleware oferują 30 dni try-out darmo, to dlaczego nie spojrzeć na swojej stronie internetowej? Oni nawet oferują bardzo dobry e-book na mikrofalowych projektowania filtrów za darmo! To jest wliczone w ich pomocą pliki i myślę, że można go kupić w e-book forum tu na elektroda "Design Filtr HF i symulacji komputerowej" Randall W Rhea / WD

hi! [quote = nandopg] Używam Parfil i eliptyczna z WaveCon ( http://www.waveconsoft.com/ ) bardzo skutecznie do 12GHz. NandoPG [/quote] wydaje się, programy te błędy i nie są aktualizowane od 2000 roku. Myślę, że należy sprawdzić jego wyniki z pewnym em-symulator. Mam na myśli filtry mikrofalowe. Programy te dają niepoprawne DXF. na przykład "równolegle połączone transformator w" filtr dxf-plik ma nieprawidłowe rezonator lengthes i rezonator liczby (jeśli liczba jest większa niż 4). ale zgadzam się, programy te są bardzo przydatne dla syntezy punkt początkowy. pozdrawiam. u_f_o

Drogi przyjacielu: filtra wynik wymiarów Parfil i eliptyczna są bardzo dokładne! I już nie dziesiątki filtrów mikrofalowych przy użyciu tych programów. Co do aktualizacji nie wiem, jak mam programu do końca w 1997 roku i od nich jestem bardzo zadowolony z wyników Dostaję. I nigdy nie używane pliki dxf generowane przez te programy lub inne po dxf standardowych cierpi wiele zmian po czasie. Znowu, wzmocnienie, że jeśli ktoś potrzebuje dobrego programu do projektowania filtrów mikrofalowych Parfil koncentryczny i eliptyczna są właściwym wyborem. Ponadto chciałbym zapytać tych członków bez wymaganego doświadczenia, aby pomóc innym, by były cicho. NandoPG

hi! [quote = nandopg] Znowu wzmocnienia, że jeśli ktoś potrzebuje dobrego programu do projektowania filtrów mikrofalowych Parfil COAX i eliptyczna są właściwym wyborem. [/quote] bardzo cenne wersja! [Quote = Tavarnelle] Chciałbym projektowania filtrów powietrza, na przykład korzystając z przewodnika fali z tęczówki i / lub wkrętów. [/Quote] ale nasz obiekt nie jest dość coax. [Quote = nandopg] Również chciałbym zapytać tych członków bez wymaganego doświadczenia, aby pomóc innym, by były cicho. [/quote] bardzo dziwne oświadczenie osoby, która korzysta z programów pięć lat i wydaje się nie starał się wykorzystać je do mikropaskowa filtrów! : D ps: Jestem bardzo szczęśliwy wiedząc, że Parfil i Elliptic produkcji bardzo dokładnych wyników dla coax filtrów. pozdrawiam. u_f_o

Moi drodzy u_f_o, Jeśli potrzebujesz coax filtrów budować na jam, jak to ma miejsce w pierwszy post w tym wątku, musisz użyć Parfil lub eliptyczne. Żadnych wątpliwości. Osoba, która po raz pierwszy poprosił o jamy filtrów pomóc, prawda? Tak, trzeba mówić o co? Filtrów ustnej, prawda? Ale jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat filtrów ustnej, pobyt quiet! NandoPG

Nie ma nic złego dzieje się na stycznych, o ile przyczynia się do zrozumienia ludzi na ten temat. Dowiedziałem się o dwóch programy filtrujące, że nie byłem świadomy. Jak dotąd, nikt nie mówił o oryginalnym przedmiotem rzeczywistym filtrów jamy falowodu, który sześć dwustronne metalowe pudełka, które energii para do siebie przez dziury w ich wspólne ściany.

Drodzy wzdęty (?) Proszę spojrzeć na pierwszy post tego wątku. Co zawrzeć? NandoPG

filtr książki eagleware jest bardzo dobre referencje projektu.

Czy ktoś może udzielać porad na sześciu dwustronne metalowe pudełka z otworami sprzęgła (iris) między nimi? Nie było dyskusji na temat falowodu programy filtrujące, które mają okresowe zaburzenia falowodu i analizy programów, ale nie ma dyskusji na temat szczegółowych informacji o programach dla prawdziwych resoanant ubytków pola światła E połączenia między nimi. Próbowałem mican i znaleźć filtr konstrukcja była bardzo powolna i nie było żadnych komunikatów o błędach powiedzieć dlaczego nie pójdzie do następnego etapu. http://www.engineers.com/ESEPTUM/eseptum.htm jest inny program, ale nie wiem jak to działa.

mój drogi, kochany, najdroższy NandoPG! [quote = nandopg] Moi drodzy u_f_o, Jeśli potrzebujesz coax filtrów budować na jam, jak to ma miejsce w pierwszy post w tym wątku, musisz użyć Parfil lub eliptyczne. Żadnych wątpliwości. [/Quote] i nie potrzeba kabla koncentrycznego filtrów! proszę spojrzeć w pierwszym i trzecim wiadomości tego wątku. zarówno post autora jest Tavarnelle. widzisz słowo "kabla koncentrycznego"? widzę słowa "ustnej", "falowodu" i "irysy". tak, widzę słowo "między palcami" zbyt. ze względu na to słowo masz prawo powiedzieć nam swoje opinie. ale nie masz prawa się zamknąć innych ludzi, mających większe doświadczenie w projektowaniu filtra. zapoznać się z następującymi nierówność: Filtry ustnej>> coax + filtry falowodu>> coax filtrów jest to prawda? he he. zatrzymać reklamy podsłuchu drogich programów komercyjnych, zatrzymać spam, PM do mnie, jeśli chcesz znać moją opinię o Tobie. pozdrawiam. u_f_o ps: kiedy już skonstruował swój pierwszy między palcami "coax" filtr (w 1974), używałem długopis, papier, podręcznik i elektromechaniczne kalkulatora.

hello wzdęty! - O eSeptum: zdaje się, że wykorzystywanie przybliżonych zamknięte formuły formularz irysy i nie jest wystarczająco dokładny. (Próbowałem v3.2, i w porównaniu z mician i cst wyniki MWO i eksperymentalnych danych). - O mician projektu: jakie irysy nie użyto? jaka wersja mician używasz? zgłoś mi parametry filtra, i spróbuję z wersji, które mam. może być Twoje wymagania nie są realizowane z tęczówki? jeśli możesz pm mnie projektu. pozdrawiam. u_f_o

Drodzy UFO, 1 - Bardzo ciekawe równanie Ci napisali powyżej. Niestety nie mogłem zrozumieć jego pełny sens. Ale będę się starać. Przepraszam. 2 - Dokładnie w 1974 roku byłem za pomocą IBM / 360 napisać programy struktur mikrofalowych i nie tylko papier, podręcznik i elektromechaniczne kalkulatora. Przykro mi ponownie. 3 - Wydaje się, nigdy nie używać Parfil lub eliptyczne wcześniej. Więc doświadczenie nie upoważnia Pana do mówienia program nie działa. 4 - Nie jesteś pierwszy użytkownik, postu w tym wątku. Więc co radziłem to nie dla Ciebie. 5 - I naprawdę nie obchodzi, co myślisz o mnie. Przykro mi ponownie. NandoPG PS: nigdy, przenigdy mnie PM.

Dla tych z Was, którzy nie są zaznajomieni z przeszłości, IBM 360 był w górnej części komputera linii od IBM w tym czasie. Części elektronicznej był około 2 m wysokości, 1 m głębokości, i 4 m szerokości. Urządzenia wejścia i wyjścia były około 2 metrów sześciennych objętości każdego. Trzeba było o 4 osób, aby go uruchomić. Programy zostały "napisane" na cios jeden kart liniowych na karty. A dwa wzmacniacz tranzystorowy analizowane SPICE trwało około 20 sekund, aby uruchomić i wyjście został wydrukowany na papierze 0,7 m szerokości. "Grafika" zostały wykonane z lokalizacją ____ ------ ........ i ******* symboli ropy aproksymacja wykresu. Mechaniczne kalkulatory były dziwnego, oto. Mogli to zrobić + - x / funkcji do 20 cyfr. Zrobili wspaniałe dźwięki, ponieważ obliczane całkowicie przez obracanie dysków wyświetlacz, który miał 10 cyfr na circumfrence. Ludzie z umiejętności muzyczne będą urządzenia numery do obliczenia, które się wzorce muzyczne rytm i dźwięki, co maszyna zmieniła cyfry i przesunięte do następnego. Także przypomnienie, że tylko ludzie, którzy piszą słynne opery i symfonie mogą być krytyczne i zrzędliwy wobec innych na tej stronie.

hi NandoPG! Bardzo się cieszę cię znów widzieć! 1 - bez uwag. 2 - mam tylko znudzony elektromechaniczne kalkulatora i mam tylko mój program napisany dla filtrów między palcami i combline, korzystać z niego do tej pory czasami i nie muszę Patfil dla takich filtrów. 3 - tak, użyłem Parfil i Elliptic tylko mikropaskowe struktur (patrz 2), nigdy nie powiedział, że nie pracują, ale mają unaccurate wyników. proszę spróbować i upewnić się, że to jest słuszne. kolei twój pierwszy uwagę na górną stopband. spróbuj również "równolegle połączone transformatora" - drugi od lewej do prawej w DialogBox. tam dobre pomysły w tych programach, ale jestem zirytowany Gedanken produktów. o dxf - jest to bardzo przydatne narzędzie dla microstrips dla import-eksport. mają zabawny błąd - dwukrotnie SEQEND strun. Mam poprawionym kodem i pocztą elektroniczną nich, ale w wersji 4.2.1, że nie korekt. zatrzymali pracy. 4 - to jest dobre. 5 i ps - nasze myśli i uczucia są podobne. pozdrawiam. u_f_o

Hey NandoPG i UFO, należy schłodzić. Oboje są jednymi z najbardziej cenionych i wartościowych członków, że wiem, że jestem na pokładzie i to już od dawna:) Rozumiem NandoPG za spam tutaj jest śmieszne i większość postów to tylko bzdury, ale u_f_o jest bardzo szanowanym członkiem naszej małej społeczności Pro tutaj. Musimy zachęcać do poważnych rozmów pomiędzy vaulable członków i nie marnować wysiłki na odpowiedzi na kilka "ogólne" i najczęściej głupie posty. Jestem naprawdę wkurzony przez ludzi twierdząc rzeczy ... "pogłoski, słyszałem, mi, że osoba, wiem itp." Jesteśmy tutaj, aby akcje własne doświadczenia, wiedzy, informacji itp., nie innych. To dlatego doceniam twoje posty (nie tylko do Ciebie - ale do małej społeczności pro zbyt) wysoka. I szczerze mówiąc byłem uczucie jak wam wiele razy, gdy widzę takie pytanie - "co z nich jest najlepszy ...?". To jest cholernie śmieszne i pokazuje 2 rzeczy. Albo niewiedza albo po prostu drwi z nas. Tak, pragnę zaprosić każdego do dostać się do punktu i zatrzymać spam do naszego wodnerful płyty z "ogólnych" konstrukcji słownych sortowania pokazano powyżej. cheers, Ciebie naprawdę

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back