STM32 podłączeniu do komputera przez USB

B

bobcat1

Guest
Witam poszukuje przykłady kodu do podłączenia komputera do STM32 (host-> klienta) dla C + + Builder 2007 ~ 2010 Dzięki Bobi

Rozumiem, trzeba przykłady kodu C + + Builder jak komunikować się z STM32 urządzenia USB z aplikacji Windows napisany w C Builder. Czy mam rację?

Witam Tak, muszę przykład kod do komunikowania się z STM32 urządzenia za pomocą C + + Builder Czy masz jakieś? Dzięki Bobi

To zależy od rodzaju urządzenia USB używać. Po utworzeniu własnego urządzenia, które nie odpowiadają wszelkim normom klasy USB (na przykład z klasą pamięci masowej klasy HID, skaner itp.), musisz napisać własny sterownik urządzenia. Do komunikacji z urządzeniem USB można wdrożyć oprogramowanie oparte na następującym przykładzie: http://www.delcomproducts.com/downloads/USBPRGMNL.pdf

Dzięki HI. Mam zamiar wykorzystać standard klasy jak HID, pamięci masowej i CDC szukam pracy przykład, ponieważ jest to dobry punkt wyjścia i będzie krótki mojej pracy do produktu końcowego Bobi

Jeśli korzystasz z HID, pamięci masowej, CDC po prostu dostęp do tych urządzeń bez wiedzy USB. Zasadniczo urządzenia te są dostępne za pomocą standardowych funkcji API systemu Windows, takich jak CreateFile, WriteFile i ReadFile. Nie trzeba wdrożyć specjalne procedury komunikacyjny USB, aby uzyskać dostęp MassStorage, HID itp. Ponadto, istnieją inne funkcje API dostępu do tych urządzeń.

Witam Dzięki za info, wiem, że większość jest już gotowy, ale nie mam doświadczenia w pisaniu na USB przy użyciu C + + Builder {BCB} Czy masz prosty przykład kodu przy użyciu BCB dostępu do USB - będzie to ruszt pomoc do mnie. Dzięki Bobi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back