sterowanie elektroniczne oprogramowanie symulacyjne

G

greenwilly

Guest
HI może ktoś mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć simcad lub oprogramowania do symulacji energoelektronicznych

Dlaczego nie spróbować Modelsim lub OrCAD. Jeśli symbole nie są dostępne w bibliotekach, można je dostać od sprzedawcy na zamówienie.

Simulink związane z MATLAB wydaje się bardzo dobry i wszechstronny do symulacji układów energoelektronicznych espeacially silnika załadowany, u można sprawdzić wiele pokazy przygotowane Simulink pomoc

Możesz spróbować Isspice które oferują wiele elementów mocy i PWM IC model. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 4 minutach: [/color] [/size] Jeśli chcesz zrobić mały sygnał analizy, będzie tak jak simplis, która jest wygodna dla funkcji.

PSPICE lub OrCAD jest wspólne, MATLAB jest zawsze uesed wykonać analizę system idealnie.

dla PSIM symulacji moc -> PSpice sim zachowania / ispice dla prawdziwych sim .. pspice i / ispice wiele model części I recomment Ispice + PSIM

Witam jest to bardzo dobry pakiet oprogramowania dla energoelektroniki i napędów elektrycznych symulacji, nazwane CASPOC. ja jestem przy tym samym i oceniać jej skuteczność, wyniki symulacji są bardzo dobre, oprogramowanie jest bardzo przyjazne dla użytkownika i po interaktywnej symulacji, grafiki symulacji bardzo dobry, rzecz i to dużo lepiej niż w przypadku PSIM masz jakiekolwiek pytania dotyczące CASPOC MOŻESZ Napisz maila na adres rahulsnag@rediffmail.com 09911223020

Polecam LTSpice z Linear Technology. Narzędzie jest całkowicie darmowa i nie ma żadnych ograniczeń węzeł podobnie jak inne narzędzia, które są tylko wersje demo. Symulator posiada również wiele układy scalone wykorzystywane do sterowania energoelektronicznych z Linear Technology z plikami przykładem dla wszystkich powszechnie stosowanych topologii. Ten jest warto spróbować. Bardzo polecam ten. Pobierz oprogramowanie na http://ltspice.linear.com/software/swcadiii.exe Pozdrawiam, v_c

PSIM jest lepsze dla Power również elektroniki MATLAB7.0 jest miły dla PowerElectronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back