sterowania silnikiem krokowym

S

smruti007

Guest
im w moim ostatnim roku BE & strugane zrobić projekt na ścieżce automatycznego FINDER. Ów oparte wyłącznie na kontroli silnika krokowego. I m należy mylić pogodzie i iuse mikrokontrolera PIC lub ATMEL i dlaczego. Proszę mi pomóc ............... mam vewrry krótki czas na decyzje mail me @ smruti007@gmail.com

jako początkujący, że lepiej korzystać z firmy Atmel. Nie może być mała różnica w obu mikrokontrolera program dla silnika krokowego. W pic u skonfigurować porty jako wyjście, ale w atmel nie potrzebuje tego. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 28 sekundach: [/color] [/size] jako początkujący, że lepiej korzystać z firmy Atmel. Nie może być mała różnica w obu mikrokontrolera program dla silnika krokowego. W pic u skonfigurować porty jako wyjście, ale w atmel nie potrzebuje tego.

Więc jestem w semestrze końcowy być zbyt. Wystarczy ukończeniu projektu, który był związany z wyświetlaczy. Ale powiem wam jedno z moich doświadczeń w dziedzinie robotyki, że należy używać siłowników DC z Hitec i PIC kontrolerów. Dwa powody, które wymagają tylko jednego serwa sygnał PWM w celu precyzyjnego sterowania w porównaniu do silników krokowych wymagających 4 sygnały. Inną rzeczą jest to kontrolery PIC akcji samym popularność jako Atmels 8051 i nie są łatwe do nauczenia. W ten sposób można użyć dowolnego z nich, ale przede wszystkim ludzi w USA i Europie (hobbysta) PIC wykorzystania i istnieje wiele stron zawierających bezpłatnego wsparcia dla nich nawet najlepsze elektronicznych w Wielkiej Brytanii magazyn Every Day Elektronika Praktyczna publikuje swoje najlepsze projekty związane z PIC. Ja też radzę odwiedzić stronę www.imagesco.com dla różnych spożywczych związanych z serwa i robotyki. Jeśli odnieść się do 2 książek z tej witryny książka pt mikrokontrolera PIC PIC Robotics projekt i napisany przez Johna Iovine to będzie tyle, aby projekt jak ty plan. Podobne rzeczy są łatwo dostępne z tej witryny, jak również online. BTW John Iovine jest popularny autor w robotyce i regularnie pisze w Popular Mechanics czasopism. On jest moim dobrym przyjacielem, to dlaczego ja wiem tak dużo o tym. Rozejrzyj się.

Chciałbym używać Picaxe. Ma bootstrap podstawowych tłumacza i wykorzystuje chip zdjęcia. W pełni funkcjonalna z PWM, itp. Tanie jak brud i można dowiedzieć się kod w kilka godzin. Nie będzie tak w przypadku zdjęcia i asembler. Picaxe a także bezpłatny program do edycji i go używać do pisania kodu oraz symulować program żetony. Trudne do pokonania.

aandavan, co to znaczy mała różnica? u oznacza kod lub logika? i u powiedział u nie musi skonfigurować porty w atmel jak na rys. .. będzie atmel słuchać swoich zamiarów? lub polecenia?

można używać obu. Nie będę dyskutować, co jest lepsze i rozpocząć wojny religijnej. Po obu stronach atmel mikroprocesora i można znaleźć przydatne informacje (noty aplikacyjne) do pracy z steppery.

cameo_2007, jestem przywołujące kierunku zarejestrować availbale w PIC, w 8051 u nie ma takiego kierunku zarejestrować.

[Quote = bigaussie] No i jestem w finale za semestr BE. Wystarczy ukończeniu projektu, który był związany z wyświetlaczy. Rozejrzyj się. [/Quote] Dobre bigaussie post. Chcę tylko wspomnieć również, że dc serwa są tanie, mniej niż 10 dolarów i mogą być modyfikowane na 360 ° ... : D

Allykum Assalamo! Możesz używać obu. Ale pic mieć dodatkowe funkcje, które pomogą Ci w innych aplikacjach projektu. Bóg Hafiz

Hi ... Co do wykorzystania mikrokontrolera jest naprawdę na podstawie osobistych preferencji. Ja osobiście lubię używać mikrokontrolerów firmy Atmel. Więc tu jest ładna strona, która daje pewien wgląd w to, co się spodziewać. www.8052.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back