Stara się zdecydować najmniej element techniki w celu wdrożenia tych obwodów

R

rush3k

Guest
Wszelkie pomysły i sugestie w celu wykonania niniejszej cyfrowych logika?

Spróbuj w ten sposób:: grin: Jeśli jest to konieczne, aby zarówno sytuacji możemy zmienić, patrz schemat.

Mister_rf dzięki za odpowiedź. Twój układ z DFF zakłada, że będziemy zawsze o ~ 4 impulsy? I nie udało się zauważyć, że mamy nieznana liczba impulsów ... Interesuje mnie, w jaki sposób wdrożyć dla obu stron. Gram z techniką z SR-zatrzask ... blokady na zbocze narastające a następnie przejście do "stan wysoki", a więc wyjście pozostanie na wysokim ..., ale to jest wciąż badany. Wszelkie dalsze pomysły są mile widziane ... dzięki!

Dlatego należy szczegółowo wyjaśnić, co chcesz. W tym przypadku był tylko szkic z czterema impulsami i drugi impuls o czasie trwania czterech zegarów i masz pytanie, jak do jego realizacji, oczywiście masz odpowiedź na dokładnie to. Więc nie spiesz się, kiedy zadawać pytania i pisać co chcesz, nikt nie może odgadnąć, co rzeczywiste potrzeby. Pozdrawiam Alex

Dlatego należy szczegółowo wyjaśnić, co chcesz. W tym przypadku był tylko szkic z czterema impulsami i drugi impuls o czasie trwania czterech zegarów i masz pytanie, jak do jego realizacji, oczywiście masz odpowiedź na dokładnie to. Więc nie spiesz się, kiedy zadawać pytania i pisać co chcesz, nikt nie może odgadnąć, co rzeczywiste potrzeby. Pozdrawiam Alex
Zrozumiałem. Dziękuję.

Czasami wszystkie szczegóły są ważne. : Grin: Zobacz załączone przykłady.

Czasami wszystkie szczegóły są ważne. : Grin:
Tak, mam wyciągnąć lepszą jakość obrazu i opis. Co starałem się wyrazić to, że szerokość impulsu wyjściowego się rozciągać od pierwszego zbocza narastającego do ostatniego zbocza opadającego jak pokazałem na zdjęciu. Przepraszam, że nie przedstawiając to w lepszy sposób: /

Nie można w praktyce układ się do tego opisu. Jeśli używamy nieznana liczba impulsów, jak to można przewidzieć, kiedy nadszedł czas sygnału do zatrzymania?

Możliwe cicrcuit o podobne zachowanie jest retrigerable impuls rozciągania monoflop. Ale oczywiście, impuls może przekraczać ostatnich opadające wejścia przez pewną ilość czasu. Mam nadzieję, że wyjaśnienie przez mister_rf było jasne w tym zakresie. [Url = http://images.elektroda.net/15_1309464787.png]
15_1309464787_thumb.png
[/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back