Spalił rezystory i kondensator

R

randazzm

Guest
Hej wszystkim, Mam 7 rezystory i 1 kondensator, które zostały spalone na płytce drukowanej. Rezystory zostały spalone do punktu, gdzie nie mogę odczytać numerów i kondensator (wszystkie montaż powierzchniowy) nie miał nic na nim na początku. Czy jest jakiś sposób mogę się dowiedzieć, rezystancji i pojemności? Pomiar nich nie wydaje się działać bardzo dobrze, ale potem znowu, mam tanie DMM. Dzięki!

Cześć drodzy "można yo proszę mi powiedzieć o ciruit jego opwer suppty czy co, a także ostatniej i następnej części

[Quote = randazzm] Hej wszystkim, Mam 7 rezystory i 1 kondensator, które zostały spalone na płytce drukowanej. Rezystory zostały spalone do punktu, gdzie nie mogę odczytać numerów i kondensator (wszystkie montaż powierzchniowy) nie miał nic na nim na początku. Czy jest jakiś sposób mogę się dowiedzieć, rezystancji i pojemności? Pomiar nich nie wydaje się działać bardzo dobrze, ale potem znowu, mam tanie DMM. Dzięki! [/Quote] Najlepsze (i chyba jedyny) sposób byłoby znaleźć schemat tego obwodu.

Proszę ... Daj mi schemat i dam u wartości rezystorów i kondensatorów, że u potrzeba

Nie mam schematu. W przeciwnym razie wiem, co rezystory są ... To grawerowanie maszyny, że nie chcesz płacić 1500 do naprawy i po prostu zrobić sobie. No cóż, wygląda na to będę musiał pony pieniądze, choć dzięki!

gdy nawet 1 wypala rezystor nie sądzę, aby zastąpić tę część zawsze tylko .... jeśli to był płytki, a nawet jeśli masz PCB, który odszedł ciemniejszego odcienia w niektórych obszarach, pod warunkiem posiadania na światło PCB jest f. .. ed i stała się już rezystor węgla moja rada jest dążenie do zastąpienia jednostki PCB, jeżeli urządzenie jest jakość i używać go następnie wydać na to szanse, aby uzyskać urządzenie pracownika są spalone ze względu na problem emisji zanieczyszczeń, a nie elektroniki PCB najprawdopodobniej jest to projekt shit stąd spalone lub nie zrobił zastąpić nadajniki i inne użytkownik NAPRAW części, podczas gdy zalecane jest przez podręczników lub instrukcji obsługi patrząc na wszystkie posty i myślę, zamiast zrzucić go w serwisie eBay za cenach obniżonych w Wadliwe urządzenie i dostaniesz dobrą cenę za takie urządzenie kupić nowy najnowszych technologii, a następnie postępuj zgodnie ze wskazówkami, aby to trwało, ale pamiętaj, jeśli nie płacić ceny rządu "po prostu nie zrobię coś podobnego używają też"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back