spaceru strumień w push-pull SMPS

E

eem2am

Guest
witam, jak zrobić, żeby "strumień walking" w trybie offline push pull kalkulator? nie można zrobić z obecnym znaczeniu, ponieważ oznaczałoby to prąd obciążenia jest wstrzymana?

To był poważny problem z wykorzystaniem BJT nie, ale z MOSFET

Dziękuję E-design, są ok, bo MOSFET "break-over" szczęśliwie, gdy nasycenie występuje?

Tranzystory MOSFET z zastrzeżeniem Ron do pozytywnego TK będzie miał tendencję do nierównowagi bilansu auto strumienia. Pozostałe poprawki byłoby wykorzystanie kontroli bieżącej-mode.

Dzięki E-design, sygn bieżącej kontroli trybu i woul dhave pomyślałem, że wystaje w końcu odcięcie prądu obciążenia? W podstawówce, to obciążenie będzie nieco więcej niż prąd magnesowania, jak więc mogę tylko odciąć prąd magnesowania, gdy jest zbyt wysoka. kiedy występuje i prąd nasycenia ucieka będę w stanie odcięcia następnie ale wtedy prąd będzie już wzrosły bardzo wysokie?

Odbywa się to z "impulsu przez impulsu" ograniczenie prądu. Większość nowoczesnych układów jak SG3525 i po tej funkcji. Dlaczego tak zaniepokojony tym problemem? Jeżeli transformator jest właściwie zaprojektowane i zbudowane i prowadzone z MOSFET będzie to nie problem. Nierówne volt / Drugi problem wynika z BJTs problemy z ich przechowywania czasu. To nie jest przypadek z MOSFET i Ron z ogrzewaniem będzie dążył do rozwiązania prąd szczytowy w każdy odcinek Transfer PP.

Widzę w tym opcje: - W sterowane napięciem push-pull, załóżmy, że projekt nie jest wystarczające symetryczne do potrzeb konkretnych środków do obsługi strumienia spaceru . To, co większość projektantów nie, myślę. - Symulacja lub ręcznie obliczyć wpływ strumienia spaceru z obecnych parametrów projektowych, a nie podejmowania ogólnych. Sprawdź, czy możliwe obecnej nierównowagi jest dopuszczalne. (Mimo że Electronic podstawowe pytania forum jest miejsce na rozważania ogólne ...) - Użyj bieżącej kontroli mode - tryb pomocą napięcia sterującego z dodatkowym prąd zwarcia bilansowania

Witam, mam tylko budowane i testowane pull push, przy aktualnym trybie z kontrolerem PWM MC34025. To było zaledwie 10 W, ale konwerter offline MOSFET natychmiast zrobiło się naprawdę gorąco. Zmieniłem zrobić jeden konwerter do przodu tranzystor i teraz jest w porządku. i byłby preferowany push pull, jak to mniej tętnienia prądu we wtórnym, ale te były FET smażenia! Jestem przekonany, że nawet przy obecnym trybie push pull ma sensu, ponieważ nie będzie w stanie odróżnić od prądu magnesowania prądu obciążenia?

Musisz robić coś bardzo złego. Mam wiele konwerterów PP przeznaczony do zastosowań przemysłowych i wojskowych za pomocą nawet do kilku MOSFET 100 z Watts i nigdy nie miałem problem core stepping. Być może problem jest z szczyt obliczania strumienia transformatora PP lub likwidacji i używane budowlanych.

Jestem przekonany, że nawet przy obecnym trybie push pull ma sensu, ponieważ nie będzie w stanie odróżnić od prądu magnesowania prądu obciążenia?
Nie trzeba rozróżnić. Obecnego kontrolera tryb dostosowuje cykl pracy do osiągnięcia równego prądu szczytowego dla obu cykli pół co powinno wystarczyć, aby uniknąć nasycenia.

Dziękuje FVM, myślę, że widzę, ale ..... Prąd obciążenia, o których mowa podstawowym jak będzie jak nie być znacznie większe niż obecnie wielkości magnesowania w push pull. -Rezystor sensie nie muszą odciąć ten, o którym mowa prądu obciążenia, więc będzie musiała być na tyle duże, aby nie odciąć ten prąd ... to oznacza, że brakuje im wrażliwości na sens dokładnie magnesowania prądu odpowiednim czasie .... obecnego magnesowania ten sposób zbudować do poziomu przed nieprzyjemnym jest ograniczona? -Zgadza się Pan z tym? Wierzę, że w połowie mostu i pełny mostek są napędzane za pomocą strumienia dwubiegunowej transformatory ...... i nie zrobi im inżynier bez czapki mostu, ponieważ strach spaceru strumienia .......... więc myślę, że również spacerem topnik powinien się obawiać w push pull ......... jest problem, nie ma nigdzie w push pull, gdzie można umieścić nasadkę do zatrzymania się strumień?

-zgadza się Pan z tym?
No
nie zrobi im inżynier bez czapki mostu, ponieważ strach strumienia spaceru
Zazwyczaj, będę miał prąd sens, aby anulować unysmmetries. W jednobiegunowego układu push-pull, jak to opisano, osiągając być równa średniej lub szczytowej prądu w obu wyjść przez kontroler ma taki sam skutek. Nasadki mogą być używane w połowie mostu lub konwerter rezonansowe obwody, gdzie jest obecny w każdym razie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back