[Solved] PICkit2 problem

K

Kaleborg

Guest
Witam, Wydaje się, że mam problem z PICkit2 programista. Kiedy próbowałem użyć go dzisiaj nie mogłem.
Inicjalizacja 2 w wersji 0.0.3.30 PICkit Znalezione PICkit 2 - system operacyjny w wersji 118.90.90 PK2Error0008: Błąd odczytu (. GetLastError = Pokrywająca operacji I / O jest w toku)
To to, co mówi mi, gdy MPLAB i skontaktować się go do komputera i zajęty prowadzone na PICkit miga. Używałem go 2 dni temu i wszystko było dobrze. Rzeczą, którą zrobiłem dzisiaj przed użyciem PICkit2 był instalacji tollchain i programista sterowników dla mikrokontrolera RENESAS. Więc podejrzewam, że może mieć coś z tym zrobić, ale szczerze mówiąc nie jestem pewien, co mogę zrobić teraz. Każda pomoc będzie mile widziane. Pozdrawiam, Krzysztof EDIT: Patrzę na to w tej chwili i na kryształ i programista nie oscylować. Wydaje się, że firmware w PICkit jest uszkodzony. Czy to możliwe?

Witam, No właśnie zacząłem PK2 w MPLAB i mogę to normalny komunikat Inicjowanie 2 w wersji 0.0.3.63 PICkit Znalezione PICkit 2 - system operacyjny w wersji 2.32.0 Nie wiem, co się w wersji 118.90.90 jest? Czy próbowali uruchomieniem Pickit2 Programmer v2.61 samodzielnym programem, aby sprawdzić, czy sprzęt działa z tym dobrze. Czy w pobliżu MPlab gdy będziesz go wypróbować, aby uniknąć dalszych konfliktów. Jeśli to nie poskutkuje, to idź na forum Microchip i zobacz FAQ do PK2 na samej górze tej strony. Jeśli nie możesz dostać rzeczy się dzieje następnie wysłać problem również tam. http://www.microchip.com/forums/tt.aspx?forumid=15

Witam, wydaje się, że i posortowane go. Co zrobiłem, było: Poszedłem do Programista Tab w MPLAB i kliknąłem Download OS, które myślę, że reloaded firmware w PICkit2. Teraz wszystko wydaje się być OK. Dzięki za pomoc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back