SMS kontroler Silicon Chip z czasopisma

dlaczego nie opieramy się na informacje oraz tworzyć własne podprogram?

[Quote = jojokatada] dlaczego nie na podstawie dostarczonych informacji i tworzenia własnych podprogramów? [/Quote] A co zrobić podprogramu i zatrzymać odpowiedzi na pytania o telefonach Nokia komunikacji AT becaue nokia telefon nie będzie wsparcia na kablu bez DL3P, Widzę, że jesteś tylko oddelegowania, ponieważ chcesz zdobyć punkt, ale naprawdę nie przyczyniają się do społeczności! Wróć do tematu, ja wysłana ditor i odpowiedział mi, że plik źródłowy dla tego projektu i powiedział, nie ma sensu dzielenie kodu, ponieważ nie każdy będzie zrozumieć kod i zamieszanie po prostu pojawiają się jak ja to widzę. Kod do wspomnianego projektu w Silicon Chip jest w montażu.

Glenjoy masz rację część nie wszyscy na tym forum, aby dodawać wiadomości w celu, aby zdobywać punkty i nie myślisz, że jesteś Wyjątkiem mi o to dlaczego nie zrobić własne i starają się zapytać innych. tak że to, co się może być łatwe do zrozumienia, ponieważ każdy programista ma tam własny styl. dla twojej informacji jestem udanych dokonać DLR-3p kabel do transmisji danych za pomocą max3232 i PIC16F84A (i wystarczy pobrać schemat i kod źródłowy gdzieś w sieci) i wysłany na polecenie poprzez HyperTerminal odpowiedź telefon telefon ok i używane 7110

Nie jestem z prośbą o kabel DLR3P, co mnie interesuje jest FBUS subtoutines, nie jestem tu dla punktów, ale pomysłów na akcje, a także otrzymywać.

glenjoy wydaje mi się, że za pomocą telefonu Ericcson do wysyłania SMS jest łatwe. wszelkie mikrokontroler może być łatwo połączony z Ericcson. więc dlaczego go w bolesny sposób? ok zgadzam się, że telefony Nokia są bardziej popularne. ale telefony Ericcson są bardziej niż tanie telefony nokia. czy myślałeś o użyciu telefonu Ericcson. lub czy jest jakiś naprawdę dobry powód, dlaczego nie chcesz korzystać z telefonu Ericcson

Hi, Tak telefon Ericsson jest bardzo popularny również tanie niż Nokia? Nie sądzę, aby w naszym kraju. Oto telefon Nokia jest bardzo tanie i łatwiejsze do uzyskania. Moim głównym powodem, dla którego nie chcę używać telefonu ericsson za projekt jest to, że trudno jest znaleźć kabel powiedział telefonu. Dzięki.

Glenjoy DLR-3P jest inna nazwa dla FBUS, jeśli przyjrzeć się bliżej jej użyć fullduplex upto 19200 bodów

Hi, DLR3P nie jest FBUS, DLR3P ma mikrokontroler w nim, gdzie jako FBUS nie ma. DLR3P może zrobić więcej funkcji niż kabel FBUS. może twoje są talkign o DAU9 kabla.

[Quote = glenjoy] Cześć, DLR3P nie jest FBUS, DLR3P ma mikrokontroler w nim, gdzie jako FBUS nie ma. DLR3P może zrobić więcej funkcji niż kabel FBUS. może twoje są talkign o DAU9 kabla. [/quote] tak, ale jeśli używasz DAU9 nie będzie działać na hyperterminal kiedy używać do testowania polecenia AT myślę, że nokia są one ukryć protokół

Wiem, że to nie będzie działać, więc nie ma sensu opowiadać mi o tym. Jeśli mam zamiar użyć kabla DLR3P, powinienem nie pisali tutaj o Nokia FBUS po raz pierwszy. Szukam FBUS nie DLR3P, DLR3P kabel obsługuje tylko kilka telefonów, w przeciwieństwie do FBUS.

hai ... i wybudował jeden zestaw dla tego projektu przez artykuł z czasopisma (Si). nie każdy organ ma asm plik? czy ktoś zmodyfikował ten projekt? Chcę interfejs ten projekt z moim komputerem albo z kawałków LCD .. jakiś pomysł, co? iThink musimy zmodyfikowany kod i sprzęt również ... mi pomóc plz .. tq

Dzięki TeeSee, którzy zauważyli, że 8. strona (numer strony 33) brakuje mi przedłożenie go tutaj. Przepraszamy za wszelkie inconvinienced spowodowane.

[Quote = glenjoy] Witam, Nie bardzo dobre połączenie, do Ericcson którym większość użytkowników tutaj szukając nokia kodów FBUS widział. To, czego potrzebujemy jest FBUS podprogramów w C lub podstawowe. [/Quote] Może to jest to czego szukasz .. http://www.affinix.com/ ~ justin/nokia/n61sms.c

proszę ktoś może mi pomóc ... Potrzebuję przykład do dekodowania / kodowania SMS dla uc 89c2051 ...

Dlaczego nie mogę otrzymywać char z mojego modemu wavecom?

Witam, chcesz wysłać SMS przez Nokia za pomocą f buss z hiper lub mikrokontrolera, mam problem jak zrobić interfejs pomiędzy telefonami Nokia (wsparcie fbuss) i pic lub hiper, chcę tylko wiedzieć, jak configration fbuss do telefonu akceptuje polecenia AT z hiper [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 10 minutach: [/color] [/size] hi rchinthaka, widzę, że sieci przed i czytać, ale problem jest nie powiedział jak się synchronizować między fbuss i mikrokontrolerów (po prostu powiedzieć, należy wysłać najpierw "u" 128 czasu i spróbować, jednak nie wydaje się

Próbuję podłączyć Nokia 3310 na AVR. Spróbuj wykonać następujące czynności układu i kodu źródłowego w Basic, który korzysta z telefonu Nokia 5510. Plz spróbuj, a także o poinformowanie mnie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back