SMS kontroler Silicon Chip z czasopisma

P

platonas

Guest
Miałem, wielu ludzi tutaj chce zbudować kontroler SMS. Postanowiłem zeskanować i dołączyć artykuł Controller SMS opublikowane w Octomber-listopad 2004 r. Magazine Silicon Chip. Hex plik do mikrokontrolera znajduje się również.

można opisać więcej o pliku, takie jak to, co jest za pomocą mikrokontrolera i programowanie lanuage, co za pomocą telefonu komórkowego? doceniać

Salam, Micro ---> AVR AT90S8515 biuletynie ---> Nie ma kod szesnastkowy tylko. Telefony ---> Bye Nokia

Projekt jest dobry, ponieważ używa telefonów komórkowych Nokia, który jest zbyt powszechne i najbardziej powszechnie dostępne. Ale nie ma kodu dołączonego do źródła, ale tylko hex pliku. Co większość ludzi potrzeba, to kod źródłowy, bo to, co większość programistów potrzeby są procedury.

Jeśli jej z telefonem nokia następnie wysyłanie sms jest przez FBUS, więc trochę inaczej w porównaniu do seimens komórkowy sms komunikacji

Nokia FBUS nie jest takie proste, dostaniesz kłopoty na temat programowania CRC.

Sory za opóźnienie w opisie, zrobił to ze względu na opóźnienie czasu w tej chwili stanowiska. Posiada 4 wejścia, 8 wyjść. Używa AT90S8515 mikrokontrolera. To interfejsy do telefonów Nokia i hex jest w załączniku. Chociaż u można pobrać hex ze strony czasopisma. Pcb jest jednostronne i może zostać pobrane z Silicon Chip stronie, nie uwzględniły to w celu zminimalizowania wielkości załącznika. h ** p: / / www.siliconchip.com.au a następnie przejść do pobrania i wybierz listopada 2004 Jeśli u potrzebne jest coś w wyższej rozdzielczości wyślij mi PM lub post, jeśli coś u to worths wgrać określonej strony. Pozdrawiam P.

Czy ktoś może mi pomóc jak zrobić interfejs SIM (z PC), który używamy w telefonie komórkowym .... za pomocą PIC??

ma ktoś słyszał o dezasembler; konwertuje plik hex do kodu źródłowego. szukaj D51, u może go znaleźć.

Sory nie mam kodu źródłowego, nie jest podana przez magazyn.

Hi, czego potrzebujemy, to źródło Nokia, Sony Ericsson telefon kod źródłowy dla mikro jest bardzo dobrze znany już więc nie ma potrzeby przewodnik dla łącza. Myślę, że gdy ktoś pyta tutaj o telefon interfejsów do mikro, to jest bardzo dobrze znany, że będzie za pomocą telefonu Nokia.

Witam, Nie bardzo dobre połączenie, do Ericcson którym większość użytkowników tutaj szukając nokia kodów FBUS widział. To, czego potrzebujemy jest FBUS podprogramów w C lub podstawowe.

[Quote = glenjoy] Witam, Nie bardzo dobre połączenie, do Ericcson którym większość użytkowników tutaj szukając nokia kodów FBUS widział. To, czego potrzebujemy jest FBUS podprogramów w C lub podstawowe. [/Quote] po prostu czytać tej opieki kod pełni on przy fubus protokół dostępu do telefonów komórkowych Nokia

Kolejny plik, który nie posiada kodu źródłowego, ale raczej HEX pliku. Czy ktoś tutaj posiada funkcje FBUS rutyny? Dzięki.

nie każdy telefon komórkowy ma połączenie ustalenia acknowlegement takie jak OK, gdy połączenie odbywa się na inny telefon, gdy w off-hak jej należy wysłać polecenie jako "OK", które podpisuje jako połączenie ustanowione przez inny telefon

Czy jest więc aktualizacja z magazynu, czy chcą podzielić się kodem źródłowym dla tego zgłoszenia? Btw, w tego typu zastosowań, tak naprawdę nie potrzebujesz całego kodu źródłowego, czego potrzebujemy, to część, która obejmuje podprogramy FBUS komunikacji. Mój post może nie na temat ale mam nadzieję, że pomoże przypomnieć posłom, że ciągle szukamy FBUS procedur.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back