Simple napięcia obwodu DC wyboru do kierowania pojazdami

D

dannomassey

Guest
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum, ale hopoe niektórzy z was mogą być w stanie mi pomóc, z góry dzięki, jeśli możesz. Muszę projekt napięcia obwodu DC wyboru do prowadzenia załadowany silnika prądu stałego. Muszę wybrać zakres napięcia pomiędzy zestaw +10 V i +32 V @ ~ 500mA napędzana od zasilania DC. Mój pierwotny projekt został szereg wykorzystać dzielniki napięcia na przełączniku opłatkiem, jednak mam uruchomić na dwa problemy tutaj, załadunek (powinien o tym pomyśleć) i albo ograniczenie prądu w WTC dzielnik lub puszczanie rezystor uruchomiony gorąco. Następna Myślałem, że mogę użyć podstawowego klip Zenner / zacisk typu WTC, ale wydają się być podobne problemy, jak nie życzę załadowany stronie WTC jest niski prąd. Nie sądziłem, że to byłoby zbyt trudne, ale zastanawiające mnie, czy jestem o psychicznego bloku: -? Dzięki wszystkim

Czy masz już zasilacz, który ma wiele wyjść (poziomy napięć) i chcesz wybrać żadnej z tych wyników?

Witam Prototyp Dzięki za odpowiedź, mam zmienną zasilania (jedno wyjście), ale chcę to urządzenie na centrum testowe gdzie ustawić poziom napięcia powinny być precyzyjne i regularnie powtarzane. Więc pomysł jest skrzynka, aby zaoszczędzić czas, wysiłek i błędów.

Jeśli używasz dzielnik napięcia działa na powiedzieć, 10mA, a następnie za pomocą tranzystora mocy jako źródło lub wtórnik emiterowy, będzie w sposób zadowalający skonfigurować. Na niższych wyjścia napięcia aktualnego napięcia wyjściowego będzie niższa niż theorectical, ale będzie to powtarzalne, więc po prostu wybrać potencjał rezystory dzielnika wyrównania dodał spadek volt. Frank

Witam. W adition do wspólnej Colector, można użyć OPAMP, aby "wzmocnić" folower napięcia. Jeśli nie jesteś zaznajomiony z opamps, pojedynczy tranzystor powinien załatwić sprawę. W każdym razie, upewnij się, że tranzystor może whitstand 16 wytwarzanie ciepła wat.

Sugerowana wtórnik emiterowy może pracować jako prosty regulator napięcia z umiarkowaną precyzją. Zmienna jak regulator napięcia LM317 będzie jednak ustawić napięcie niezależne od zmian obciążenia, a także bronić się przed szorty i przeciążenia termiczne. Wreszcie, można oczywiście użyć zasilania z programów cyfrowych i analogowych zdalne sterowanie. Ten ostatni będzie zwykle rozwiązanie testu w przemyśle.

Dzięki wszystkim za rady, wiem, że programowalny PSU będzie najbardziej prosty sposób przekazania do przodu, ale mam ochotę trochę ożywić projekt tygodnia ;-) szukałem w regulowany regulator napięcia jak auggested (LM317) i chyba wezmę tej koncepcji, ale również daje mi pokój, aby dodać kilka przydatnych funkcji do projektowania. Many Thanks

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back