rury kwadratowe generatora fali

A

analognow

Guest
Używam rurą specyfikacje przy niższym napięciu (15-30V), podobne do 12ax i chcę zbudować generator fali rury kwadratowe, miejmy nadzieję, z jednym tylko rurki. Każdy myśli? Dzięki, Leon

Unikać cross posting! I już proponowany układ multiwibratora. W mojej opinii, o napięciu zysk> +1 potrzebnego do oscylator relaksacyjny lub multiwibratora. Nie może pracować tylko z jedną tubkę (chyba, że wykorzystanie transformatora).

Możesz zrobić z jednej probówce - obwodu rezonansowego, a następnie obwód nasycenie miejsce. Nie jest oscylatorem relaksu, ale działa. (Należy pamiętać, że obwód rezonansowy odgrywa rolę transformatora w stosunku tranbsformation amplitudy) Pozdrawiam.

12AX7 jest rzeczywiście 2 triody w jednym opakowaniu, dzięki czemu może być stosowany jako multiwibratora. Nie można powiedzieć, czy to będzie działać w tak niskich napięć, ale prawdopodobnie będzie.

Używam rurą specyfikacje przy niższym napięciu (15-30V), podobne do 12ax i chcę zbudować generator fali rury kwadratowe, miejmy nadzieję, z jednym tylko rurki. Każdy myśli? Dzięki, Leon
Witam drodzy, myślę, że jeśli odwiedzasz Google.com i sprawdzić, czy wymaganie to generatora pożądania, niż jest to tak łatwe do zbudowania, że jeden. Należy również sprawdzić zgodność z mocą od tam ...

Sądzę, że zadziała, Mullards (producentów rur) zaprojektowany wzmacniacz Hi Fi 3W w latach 60. z EF86 działa z 28V na 12V anody i siatki na ekranie, nazwali go "warunkach głodu". Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back