Req: TSMC 0.18um parametrów procesu

W

wave-maniac

Guest
Szukam TSMC 0.18um parametrów procesu, takich jak grubość warstw metalu, przenikalność i przepuszczalność podłoża, warstw tlenków itp. Potrzebuję informacji do utworzenia 3D symulacji dławiki spirali. Każda pomoc będzie mile widziane z wdzięcznością.

spróbuj www.mosis.org i elektryczne link parametru. przyjrzeć się ich uruchomić arkuszy. Otrzymasz wszystkie pytania z ich instrukcjami. dzięki.

[Quote = wave-maniac] Szukam TSMC 0.18um parametrów procesu, takich jak grubość warstw metalu, przenikalność i przepuszczalność podłoża, warstw tlenków itp. Potrzebuję informacji do utworzenia 3D symulacji dławiki spirala . Każda pomoc będzie mile widziane z wdzięcznością. [/Quote] There U Go! http://www.mosis.org/Technical/Testdata/tsmc-018-prm.html :-D

chinito Drogi i v_naren, naprawdę to doceniam Twoje odpowiedzi i wysiłków, aby mi pomóc. Niestety informacji na temat grubości różnych warstw metalu i stałej dielektrycznej, potrzebne do modelowania dławiki spirali, nie jest wymieniona w żadnym z plików nie w wyżej wymienionym linku. Z poważaniem

Parametry szukasz różnią się nieco od jednego producenta do drugiego. Należy skontaktować się z jednym z nich dla takich informacji. Możesz wysłać wiadomość e-mail na adres poniżej: mosis-info@mosis.org
Code:
 | [email] webmaster@mosis.org [/email]
Może ci pomóc więcej. Przepraszam, że nie mogę pomóc.

[Quote = wave-maniac] Drodzy chinito i v_naren, naprawdę to doceniam Twoje odpowiedzi i wysiłków, aby mi pomóc. Niestety informacji na temat grubości różnych warstw metalu i stałej dielektrycznej, potrzebne do modelowania dławiki spirali, nie jest wymieniona w żadnym z plików nie w wyżej wymienionym linku. Pozdrawiam [/quote] Szczerze wątpię, że każdy wil odlewni ujawniają swoje "istotne informacje", takich jak stała dielektryczna i wszystkie isnt ...... to ma być ich tajne i wszystkich?

v_naren Szanowni Państwo, widziałem takich danych do innych procesów i technologii. W przeciwnym razie, kto będzie w stanie model bierne wewnątrz układu scalonego, w szczególności typu RF? Przynajmniej informacji na temat grubości poszczególnych warstw metalu są potrzebne, jeśli ktoś ma zamiar używać powszechnie znane wartość stałej dielektrycznej dla krzemu.

Myślę, że powinno być podręcznik dla procesu projektowania, które opisują parametry. Jednym ze sposobów S-parametry cewki jest układ cewki w Cadence, a import do tempa w ADS zrobić symulację EM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back