relacje Flash Card (urgent!)

V

vinayby

Guest
moim proj. wymaga interfejsu FLASH CARD (słownie SDcard) .. do komputera. na -> zamocować go. formatowania z fs. potem .. Pracowaliśmy z nim .. -> Pamięci flash USB jest zarejestrowany jako urządzenia SCSI w klasie usb-storage i wtedy można zamontować jako / dev/sda1. Teraz, gdy mam tylko kartę pamięci flash z interfejsem Serial P.. (Nie USB) nie ma facilty w jądra, aby uzyskać ten (podłączony przez port szeregowy) zarejestrowana jako urządzenie blokowe .. Chodzi mi tylko, aby móc zamontować go sformatować etc. Czy ktos zna lepszy sposób / (złącze może trochę) wprowadzenie interfejsu SPI jako USB / PCMCIA / PC Card lub cokolwiek .. ... Dziękuję.

Nie jestem pewien, czy rozumiem pytanie. Nie znam żadnej czytelników SDcard z interfejsem szeregowym przeznaczonych do użycia z komputerem PC. Jest [url = http://www.crownhill.co.uk/product.php?prod=1405] ten ALFAT jednostki [/url], ale to na celu ułatwić skorzystanie z karty SD z mikroprocesorem. Nie jestem świadomy istnienia kart pamięci flash z interfejsem RS232 albo. Może to pomóc, jeśli dasz linki do stron o paticular karty lub czytnik, który chcesz używać. Jeśli masz czytnik kart lub paticular chcesz korzystać z linux Proponuję za pomocą Google do wyszukiwania dla "linux model producenta" i querys podobne. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 25 minutach: [/color] [/size] Ok, ja sobie teraz sprawę, o którym mówisz, interfejs SPI na SDcard który jest za pomocą interfejsu szeregowego synchronicznych zegar dostarczone przez gospodarza. To nie jest bezpośrednio kompatybilny z portami RS232 PC. Teoretycznie można to zrobić z układem zmiany biegów poziomie bit-banging interfejs SPI za pomocą portu szeregowego uzgadniania linii do prowadzenia zegar SPI oraz dane zmiany lub pomniejszyć o jeden bit na raz. Byłby to rarther powolny sposób przekazywania megabajtów danych, a nie warto ktoś spędza czasu na rozwój. Może po prostu kupić czytnik kart pamięci USB?

Cześć, tak u mnie ryt .. później edytować w ur .. oh nie zrobił wiem SPI nie jest bezpośrednio kompatybilny z PC .. SerialPort (U mnie uratował od wielu frustastion:)) czytnik USB ... tak .. ale muszę interfejs z PC tylko _zapis_ do FLASH .. format to .. etc. reszta rzeczy zrobię z uC. >> Słyszałem o jakiś łącznik z digikeys czy coś, tylko teraz ... to pomoże? >> Jaki jest najlepszy sposób u Ori może sugerować ... DITCH kart SD, jeśli nie robi tego koloru .. może u plz sugerują, że niektóre karty FLASH .. (Z kontrolerem USB ..) lub cokolwiek, co posiada interfejs SPI inne niż na współpracę z komputerem ....

jak o tym później? które portu I / O wybraliście? co chip pan przyjąć?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back