różnica fazy między wyjściem T flop Flip i zegar i zwrócił się do niej

B

bhargav.scsvmv

Guest
Jaka jest różnica fazy między wyjściem T flop Flip i sygnał zegarowy i zwrócił się do niej, gdy wejście do flip flop jest wysoka.

Niech częstotliwość zegara stosowane do flip flop jest 1MHz i wysokim nakładzie stosuje się do zegara wiemy, że częstotliwości wyjściowej T-ff będzie 0.5Mhz, ale jaka jest relacja między stosunek sygnału zegara i stosowane o / p sygnał w postaci fazy? Jaka byłaby różnica fazy między nimi?

Twoje pytanie jest dość mylące, ale myślę, że jak częstotliwość wyjściowa jest dokładnie połowa zegara podczas i / p jest 1 więc będzie zależeć od poziomu logiki zegar ... nie wspomniał, czy FF jest wschodzącą krawędzi lub opadającym wywołał jeden ...

A co będzie różnica faz dla pierwszego impulsu zegara o / s.
po raz pierwszy impuls zegara? Powiedziałbym, że wiadomo z jakiego dostarczają. Spójrz na wykres momentu T-ff i odbioru fazy chcesz.

Twoje pytanie jest dość mylące, ale myślę, że jak częstotliwość wyjściowa jest dokładnie połowa zegara podczas i / p jest 1 więc będzie zależeć od poziomu logiki zegar ... nie udało wzmianki, czy FF jest zboczem narastającym lub opadającym wywołał jeden ...
co będzie, jeśli faza ff jest podnoszenie typu edge

Jaka część jest tak trudno zrozumieć? Nie wiesz, co oznacza fazy?
timing.png

Myślę, że zadajesz czasu między zegarem narastające zbocze, aby przełączyć wyjście. Jeśli zegar zbocze narastające występuje w czasie t = t_0, przełącza wyjście w czasie t = t_0 + t_delay. Co to jest t_delay? To zależy od modelu TFF, którego używasz. Jeśli korzystasz z dyskretną IC, sprawdź arkusza danych, jeśli używasz FPGA do post-routing symulacji.

Myślę, że zadajesz czasu między zegarem narastające zbocze, aby przełączyć wyjście. Jeśli zegar zbocze narastające występuje w czasie t = t_0, przełącza wyjście w czasie t = t_0 + t_delay. Co to jest t_delay? To zależy od modelu TFF, którego używasz. Jeśli korzystasz z dyskretną IC, sprawdź arkusza danych, jeśli używasz FPGA do post-routing symulacji.
Chcę wiedzieć, różnica faz lub kąta fazowego b / w zegar i T o / p 1 cykl w O / p flipflop T wynosi do dwóch cykli zegara z clock.What możemy wnioskować o tym etapie. Muszę odpowiedzieć na źle do tego question.This Odpowiedź jest niezwykle istotne dla me.somebody należy przesłać prawidłową odpowiedź.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back