pytanie w wywiadzie dla projektowania układu

M

mouzid

Guest
Uczę się układu. Robię mój pierwszy falownika za pomocą PMO i transistr NMOS z biblioteki. Wiem, że większość PMO muszą być podłączone do vdd, NMOS luzem do GND. To nie jest jasne dla mnie w siewu obraz układ 2 tranzystorów. I rysowany układ falownika, ale nie wiem, aby skontaktować się większość PMO i NMOS. Proszę o pomoc.

Program układ musi być wirtuozem, zieleń i prawo powinno być nwell regionu. W wirtuoza, czarnym tle podłoża. Jeśli korzystasz z procesu p-substrat, a następnie wszystkie tła (czarny) Powierzchnia p-sub. A teraz, w przypadku NMOS, musi być p + regionie sub-tie. Tak więc można wyciągnąć p + dyfuzji i kontakt w p-sub w pobliżu NMOS. I łączą się, że do masy. To jest błędu organu NMOS. W przypadku PMOS, powinieneś zwrócić n + dyfuzji i kontakt na n-oraz region w pobliżu PMO. I łączą się, że do VDD. To jest błędu organu PMOS. (no-tie) Oto przykład. górna strona jest PMOS. Pozdrawiam.

Jaka jest różnica między Ciebie i mnie? Tylko co innego mogę znaleźć to-kranu znajduje się na lewej stronie-my kranu znajduje się na dole (NMOS), na górze (PMO) I nie rozumiem, dlaczego nie można znaleźć większość połączeń. I mam fab-w niektórych z wyżej układ falownika, a to, oczywiście, działa dobrze. Zwrócić uwagę, jeśli się mylę,

[Quote = ljy4468] Jaka jest różnica między Ciebie i mnie? Tylko co innego mogę znaleźć to-kranu znajduje się na lewej stronie-my kranu znajduje się na dole (NMOS), na górze (PMO) I nie rozumiem, dlaczego nie można znaleźć większość połączeń. I mam fab-w niektórych z wyżej układ falownika, a to, oczywiście, działa dobrze. Zwrócić uwagę, jeśli się mylę, [/quote] Może się mylę. Myślę, że falownik nie jest wykonywane przy użyciu Virtuoso. kolorów Diffusion są różne w porównaniu do drugiego układu. W odniesieniu do kranu, widzę je w górę iw dół, ale nie powinna ona być zbliżona do dyfuzji?

Ok, layouted z wirtuozem. Ale display.drf może być inny od Ciebie. Użytkownicy mogą zmienić kolor warstwy. I dotknij i rozpowszechnianie powinien mieć trochę rozliczenia według mojej zasady projektowania. Ponadto, w niektórych procesów, które mogą być przylegające jako układu. Pozdrawiam.

więc oznacza, że strażnik-band, które składają się z warstwy n + (dla PMO) jest również uważane za większość? więc może związane Pasmo ochronne do vdd obrzęd? nadal dają tego samego połączenia co obrzęd twoje? Jestem nowy projektant .. thanks

[Quote = AdvaRes] Witam ljy4468, Twoja przetwornica nie będzie działać. Ja nie rozumiem, większość połączenie z VDD i GND. [/Quote] wygląda dobrze dla mnie! Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back