Pytanie o mixer poziomów wejściowych

O

obrien135

Guest
Czy to ważne, jeśli lokalne amplitudy oscylatora na wejście miksera (około 9Vpp) jest większa niż niż IF na inne wejście miksera (około 3Vpp)? Jest to dioda pierścień modulator.

Zwykle do miksera jest optymalne napięcie napędu LO, który daje niski poziom nieszczelności LO na wyjściu poziom ten należy stosować, aby zapobiec niepożądanym LO sygnału. Poziom ten jest określony w arkuszu danych albo z miksera albo jest on mierzony poprzez zastosowanie zmiennej LO amplitude.Because izolacji LO-RF nie jest nieskończona i nikt nie chce zobaczyć LO sygnału w widmie wyjściowym.

Jeżeli LO jest znacznie większa niż IF, nie dostajesz RF na wyjściu, wraz z częstotliwością LO? Z zakresu trudno powiedzieć, czy RF jest tam, ale nie mogą liczyć na ogólny cel, kiedy odbiornik przekazuje, kiedy dostroić odbiornik ogólnego przeznaczenia częstotliwości radiowych (RF whatthe lub jest suppoed być). IF i częstotliwości LO są OK.

Wejście RF do diody ring w przypadku podwójnego zrównoważonego mieszacza około-50dBm i LO wynosi około 5dBm jak na standardy branży.

Co jeśli Mexes IF (3MHz) i LO (10MHz). by stosunki te nadal są takie same?

Poziomy moc oddziaływania czułości odbiornika, jeśli projekt jest zoptymalizowany pod kątem najlepszej wydajności RF-90dBm i LO-5dBm zrobi jak LNA może zwiększyć sygnał, a także jeśli jest używany Gilbert Cell 20dB zdobyć konwersji może być do połowy osiągnięte.

Z 3Vpp jeśli sygnał i LO 10Vpp stosowane do wejść miksera, jakie różnicy częstotliwości amplitudy należy spodziewać się na wyjściu miksera? IF = 3MHz, LO = 10MHz. Schemat miksera znajduje się poniżej. [Url = http://images.elektroda.net/89_1301300708.gif]
89_1301300708_thumb.gif
[/url]

Odpowiedź na to pytanie zależy od diody param, rodzaj hybrydy stosowane, jeżeli w GHz, straty jak tłumienność i szum fazowy char.

Dostaję 3MHz na wejściu miksera, choć jest trochę pomieszane przez 10MHz. A 10MHz ma w pełni sił. Okablowanie miksera wydaje się być dobrym wizualnie. My omomierza w sprawie fritz. Ale ja nie jestem coraz 7MHz obecnie. To dla 40M nadawczo-odbiorczego.

Trochę pomieszane przyczyną złej izolacji portu. Mam pytania nie użyto dioda 10MHz operacji?

Zbyt silne, jeżeli mogą być przyczyną wielu ostrogi i harmonicznych.

I nie używać diody modulatora do 10MHz. Co jest przyczyną słabej izolacji port? Jakie porty masz na myśli

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post added at 21:49 ---------- Poprzedni post był w 21?: 24 ---------- </span></span>
wziąłem bardziej dokładne pomiary i ustalił, że utrata 3MHz jest na filtr wyjściowy (tuż przed miksera). Filtr ma prawo komponenty będę wyświetlić zdjęcie. <a href=\

Czy to ma coś wspólnego z użyciem kondensatorów na kołki dostawy op amp chip? Jest to w innym miejscu, więc nie mogę sprawdzić teraz, więc nie jestem pewien, czy użyłem kilka, czy nie.

Normalnie zasilania OPAMP powinien mieć 10uF Kondensator Tan co najmniej i innych kondensatorów. Czy korzystasz z OPAMP do amplifie sygnału? Można symulować, by sprawdzić efekt.

Dziękuję. Ma zyskać jedności w paśmie przenoszenia. Postaram kondensatory. Normalnie nie będą zmniejszać hałas lub drgania fałszywych, ale mają niewielki wpływ na to jak dobrze przechodzi częstotliwości pasma przenoszenia?

I nie używać diody modulatora do 10MHz. Co jest przyczyną słabej izolacji port? Jakie porty masz na myśli? [COLOR = "Silver"] LO do IF, IF i RF do LO do RF są porty, które muszą być izolowane. Double zrównoważony miksery diody są idealne do takich celów. Zawiera około 20 dB izolacji.

Patrzyłem dzisiaj na torze. Nie ma kondensatorów, a ja sobie z tym poradzić również, ale staram się dowiedzieć, dlaczego jestem utraty częstotliwości, że ma przejść nawet elementy, które decydują o pasmo przenoszenia częstotliwości są poprawne. Jedyną rzeczą, która widzę, że może być problem, że nie użyłem kondensatora sprzęgającego pomiędzy wyjściem filtra i podstawowych transformatora mieszalnika diody. Czy to podstawowej (prądu stałego) wpływ na odchylenia od op amp w zły sposób? Poniżej znajduje się link do zdjęć z schematu. http://i279.photobucket.com/albums/kk130/obrien135/pictureforedaboard.jpg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back