Pytanie o anteny UHF RFID S11 wartości

T

Techi

Guest
Witam, jestem projektowania anteny UHF RFID w HFSS ale S11 z anteny (-30dB) w żądanej częstotliwości 915MHz. Czy mogę przejść z tym S11? Prosimy o przypomnienie mi, co stanowi o niższych S11, mam na myśli Co różnica między S11 =- 7dB w innym przypadku, jeśli S11 =- 30dB?

S11 oznacza utraty powrót .. Daje to, jak dużo energii jest odbijana z powrotem do wejścia .. Tak więc, S11 = 0 dB odnosi się do wszystkich moc odbita z powrotem do wejścia (zasilanie nie jest przekazywane), podobnie jak S11 =-10dB odnosi się do 1:10 mocy odbija .. i tak dalej .. Na ur częstotliwości odsetek całkowitej władzy ma być przekazane. Więc lepiej S11 lepszy ur napędowych lub promieniowania .. Dzięki Venu

S11 oznacza utraty powrót .. Daje to, jak dużo energii jest odbijana z powrotem do wejścia ...... Więc lepiej S11 lepszy ur napędowych lub promieniowania .. Dzięki Venu
Dzięki Venu, przeczytałem w książce, że S11 powinna wynosić od-10dB i-15dB, tak aby anteny nie powinien być wrażliwy na hałas środowiska. Co możesz powiedzieć o tych problemów?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back