Pytanie o aktualnych OTA wyjście

A

alexang1983

Guest
Szanowni Państwo Czytałem, że OTA tylko napęd pojemnościowych, ale nadal nie rozumiem przyczyny. Może być, jeśli prąd wyjściowy przechodzi do obciążenia rezystancyjnego to nie jest dobre, ponieważ w ten sposób stracić OTA prąd, ale potem, dlaczego projekt OTA, jeśli nie chcę obecnej wychodzi? Mam nadzieję, że moje pytanie jest jasne. Dziękuję bardzo z góry

To do czynienia z otput opór OTA. Jeśli resitstive obciążenie jest to rezystancja wyjściowa i formie obciążenia dzielnika napięcia, oraz w odniesieniu do prawa Kirchoffa niektóre z obecnych w nogę wyjścia teraz płynie przez obciążenie, zamiast w dół ogon Złota (dzieje się podczas ładowania obciążenia pojemnościowego, ale prawa to samo, gdy kondensator jest naładowany);! mamy unballanced OTA! Jest to jedno z zadań stopień wyjściowy z op-amp nie.

OTA tylko napęd pojemnościowych
To nie jest ogólnie prawdziwa, moim zdaniem. Może być wykorzystywane do prowadzenia określonego prądu do obciążenia rezystancyjnego, jak również. Ze względu na skończoną OTA gm, offset wejściowy napięcia jest wymuszana przez statyczne prądu wyjściowego. Wiele klasycznych aplikacji OTA (np. generatory rampy, ograniczniki przepływu) mają czyste obciążenia pojemnościowego, ale OTA może być również używany jako kierowca na duże obciążenia pojemnościowego z rezystancyjnym części, jeżeli błąd spowodowany przez prąd wyjściowy nie jest ważne.

Oczywiście OTA może służyć obciążeń rezystancyjnych . Kto ci powiedział, że OTA nie może być ładowany przez rezystor? Istnieje wiele aplikacji z czystego obciążeń rezystancyjnych i / lub opinie rezystancyjne. W innej aplikacji OTA może być ładowany przez odwrócenie wejścia wzmacniacz, który działa jako konwerter curent na napięcie. Jednak w każdym przypadku jest kompromis należy (w porównaniu z innymi urządzenia aktywne) o wydajności, nie idealities, zapotrzebowanie mocy, tunability, wejścia / wyjścia impedancji, zakres częstotliwości, ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back