Pytanie o łącznik Lange

P

patriot

Guest
Jaka jest moc Lange łącznik? parametry są następujące: szerokość palca = 190um przestrzeń między dwoma palcami = 27um grubości dyrygent (Cu) = 35um mogę go używać na sumator mocy 20 W?

Jaki jest zakres częstotliwości? Moc jest duża, co Tes parametry tego Lange?

freq: 1350MHz-1850MHz Er = 2,65 grubości dieelectricity = 0.41mm grubości dyrygent (Cu) = 35um s21 = S31 3db =- (łącznik Hybrid) to proszę mi dać kilka rad w szczegółach? przestrzeń między palec 27 um, obawiam się, że podział w przypadku łączenia mocy 20 W w zbalansowany wzmacniacz

Musisz wziąć pod uwagę maksymalny prąd przez śladów. Możesz użyć 2.5D symulatora EM zbyt spojrzeć na gęstość prądu (Sonnet użyciu, ponieważ prąd visulatization Momentum jest błędna). Możesz również użyć w połączeniu linii modeli na symulatorze HB i zmierzyć prąd maksymalny. Znajdź głębokość skóry, co umożliwia obliczanie przekroju śladu, że prąd przepływa przez. Następnie znajdź utrwalania obecnego dyrygenta w tym przekroju i upewnij się, że pod nim. Utrwalania prąd jest dla drutu w powietrzu tak jest najgorszy. Rozpraszanie ciepła na tlenku glinu lub azotku glinu będzie lepiej. Również wykorzystanie symulacji HB więc znaleźć maksymalne napięcie między wierszami i być pewien, że to poniżej podział powietrza. Możesz także skorzystać 2.5D symulacji EM poprzez umieszczenie wysokiej rezystywności warstwy tuż nad i poniżej przewodów i z tym można zobaczyć pola elektrycznego, nie użyłem tego dla tej aplikacji, po prostu nabrać się z nim. Jeśli masz HFSS i ePhysics można wykonać symulacji termicznej. Użyłem tego do sprawdzania ładunku cienki film.

Witam, musisz mieć obligacji drutu przez palce jako integralna część Lange sprzęgu. Spodziewam się tego za butelkę szyjką do obsługi dużej mocy. Flyhigh

Witam Patriot, Załóżmy, że system jest 50 omów, zgodnie z utrwalania Onderdonk obecne formuły: I =. 188 * A / (t √) (gdzie jest w A, t jest na drugim i jest w Mil ²) Wtedy twój ślad będzie ostatnio tylko 24,35 sekundy w 20Watts władzy, zanim się roztopi. I = 20W/50Ω = 0.4AA = (35e-6/25.4e-3) * (190e-6/25.4e-3) = 10,5 Mil ² t = (0.188 * 10.5/.4) ² = 24,35 sek Krytar

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back