Proszę sprawdzić moje pseudo kod SPI bus

T

techie

Guest
Jestem realizacji magistrali SPI w oprogramowaniu. Czy ktoś pls weryfikacji kodu pseudo poniżej. Jakoś mój kod nie działa.
Code:
 CS = 0 pętli 8 razy {bitowe wyjście na SI CLK = 1 czytać trochę na SO CLK = 0} CS = 1;

hi technika Najpierw ty powinien zapewnić pogoda będziesz sprzętową SPI komina lub Sortware.I że można oczekiwać Oprogramowania!. Także ty powinien wiedzieć polority zegar, faza zegara .. [Color = darkblue] Aby napisać byte [/color] zabawy (bajt danych) {CS = 0 / / pętla Włącz Chip 8 razy, {SCLK = 1; Delay (3), SO = (dane>> 7); Delay (3); SCLK = 0; danych

Różnica w moim i kod to, że jestem pisania i czytania dane szeregowe jeden zegar krawędzi wcześniej. Czy możesz wskazać jakieś notatki odniesienia. Opóźnienie nie powinna być konieczna, ponieważ mój obwodowej jest ENC28J60 który 10MHz SPI. Mój kontroler ma tylko 2MHz zegara.

hi technika maja wiem, że kontroler? .. Spróbuj także z różnych możliwości pod (zwykle robię to samo), jak umieścić zwłoki i bez.

Używam Philips P89C51RD +. Jest to standardowa 8051 części. Urządzenie SPI jest znacznie szybszy niż 8051, więc nie zrobił umieszczać żadnych opóźnień.

Witam na wiele SPI referenceses dostępny, ale nie wiem, o controller.any mają przejść przez PIC może pojawić się ogólne pojęcie (h ** p: / / www.microchipc.com/sourcecode/ # interfejs). Your obwodowych ENC28j20 przyjąć tylko podnoszenia datas.So krawędzi upewnić się, że!

w avr jest możliwe grać z zegarem krawędzi i czasu. Przypuszczam, że to tylko oznacza, do obsługi różnych urządzeń, które mogą działać podobnie jak spi. fe 74hc595. Więc co krawędź zegara do wykorzystania jest dependednt na rzeczywistych spi niewolnikiem będziesz mieć połączenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back