Proszę o pomoc z tego projektu zasilania

E

EDA_hg81

Guest
Ten zasilacz musi +2 V do +15 V DC regulowane napięcie wyjściowe, a także wymaga 2A obecne możliwości zlewu. Dzięki za wszelkie pomysły.

Nie jestem jasne, o co prosicie, chcesz pozytywny zasilacz, który ma zmienną wyjściową 2V do 15V i może źródła (świadczenia) do 2A? Jakie napięcie masz? Alex

Nie jestem jasne, o co prosicie, chcesz pozytywny zasilacz, który ma zmienną wyjściową 2V do 15V i może źródła (świadczenia) do 2A? Jakie napięcie masz? Alex
To musi być pozytywny zasilacz, który ma zmienną wyjściową 2V do 15V, ale może i umywalka do 2A Trudno jest znaleźć jeden spełnienia tego wymagania. Dzięki.

Część tonie co ja nie rozumiem, czy mógłby pan wyjaśnić. Gdzie jest wyjście ma być podłączone i można oczekiwać, że zlewozmywak jest aktualny? Należy ładunek, który ma już wyższe napięcie niż zasilanie. Alex

Czego potrzebujesz to shunt regulator. Jeśli masz zasilanie DC 17V, powiedzmy z 1 Ohm w szeregu, po podłączeniu "Zmienna" diody zenera na ziemię, a potem napięcie wyjściowe zostaną określone przez diodę zenera. tak, aby uzyskać 15 V firmy "zenera" musi sporządzić 2 A. Jeśli chcesz 2V wyjście wówczas zenera musi sporządzić 15 A. Jeśli niektóre rzeczy jeszcze próbuje prąd zasilania w jej tylko moczy przez zenera. Więc się obraz. Przy niskim napięciu i wysokiej wyjściami, zwierzę wydziela dużo ciepła. Musisz więc mieć jakieś zmiany w obrębie rezystor 1 ohm to na niską moc V zwiększyć jej wartość na 10 omów, lub jeszcze lepiej wykorzystać regulator przełączający - SCR zamiast diod w mostek prostowniczy. Innym sposobem byłoby mieć konwencjonalnych regulatora i na 1 mV powyżej jej ustawić napięcie zenera kawałki zmiennej i wchłania nadmierne obecnej staramy się zwiększyć napięcia wyjściowego. Frank

I naprawdę nie wiem, nie ma zmienną zenera. Wiele moje szczere podziękowania.

Nie zmiennej Zenera, ale są urządzenia, takie jak TL431 ( http://www.fairchildsemi.com/ds/TL/TL431A.pdf ), które zachowują się jak zmienna zenera ale w rzeczywistości jest zintegrowany obwodu. chuckey mówi do obiegu tak, ale które będą w stanie pracować z dużych prądów, to co chcesz, shunt regulator 2A? Alex

Drodzy EDA_hg81 wydaje się, że nie ma wystarczającej ilości przesyłanych informacji na temat specyfikacji zasilania. Zapoznaj się z tym [URL = "http://www.truepowerresearch.com/services/power-supply-specs/"] Zasilacz specyfikacji stronie internetowej [/URL] i pobrać Power Supply formie specyfikacji. Praca za pośrednictwem formularza, a następnie będą mogli przekazać więcej informacji, by inni mogli pomóc. Jednym ze szczególnych pytanie: powiedział, że dostawa musi być w stanie zatopić 2A. Musi on również być w stanie źródłem prądu a jeśli tak, to ile? Mam nadzieję, że dla Ciebie najlepsze sukcesu.

Drodzy EDA_hg81 Co znaczy u 2A tonie? Czy to oznacza, że ur PS musi dostarczyć 2A prądu ładowania lub **** 2A prądu z obciążeniem? Plz jasno pierwszy.

saikat36 "zatopienie" prąd jest ważny termin elektronicznej. Oznacza to, że do przyjęcia go z obecnie każdy wzrost napięcia. Frank

Można użyć LM317 i stosowanie dodatkowych tranzystorów mocy od wejścia do wyjścia, aby uzyskać pożądany prąd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back